Ministrul Culturii, anunț despre când și cum se vor relua concertele și spectacolele: “Urmează să se relaxeze toate normele”

Publicat: 18/04/2021 | 13:11

De pe 1 iunie, normele privind criza epidemiologică de pe teritoriul țării noastre se vor relaxa, însă, la această dată nu se vor relua și activitățile culturale, a anunțat azi, Bogdan Gheorghiu. Potrivit declarațiilor ministrului Culturii, concertele și spectacolele vor începe în mod etapizat și a mărturisit că este optimist că în această vară se vor putea organiza mari evenimente.

Bogdan Gheorghiu, dezvăluiri despre când și cum se vor relua concertele și spectacolele

În cadrul interviului oferit în această dimineață la Digi24, Bogdan Gheorghiu a subliniat că vor fi două programe pilot la operă și la teatru pentru a se vedea ce completări s-ar mai putea aduce măsurilor propuse pentru reluarea spectacolelor și concertelor.

“După 1 iunie urmează etapizat să se relaxeze toate normele. Nu spun că după 1 iunie vor putea avea loc mari evenimente, s-ar putea sa fie permise spre mijlocul verii, asta depinde de campania de vaccinare. Sunt optimist că vom avea posibilitatea să putem ține și marile evenimente în această vară.

După 1 iunie vor fi permise evenimente și gradual se va ține cont și de mărimea acestora. Scenariul 1 pe care îl luăm în calcul presupune filtre mai mari. Trebuie să găsim soluții legat de autenticitatea testului, să nu facă testul cineva și să se prezinte altcineva cu el. Trebuie să ne consultăm cum să facem asta”, a afirmat Bogdan Gheorghiu.

Nu rata: Coronavirus România, 18 aprilie 2021. Câte persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 și câte au decedat în ultimele 24 de ore

Ulterior, ministrul Culturii a vorbit despre cum se va face testarea rapidă la fața locului, adică cel testat să primească pe telefon, în maximum 15 minute rezultatul testului, printr-o aplicație care să dea posibilitatea achiziționării biletului, iar prețul biletului să cuprindă și prețul testului.

În scenariul 2 nu mai sunt necesare nici test, nici filtre, dar ești condiționat de un număr limitat de spectatori în funcție de rata de incidență și de gradul de ocupare mai redusă a sălii, a precizat el.

Bogdan Gheorghiu va propune noi măsuri pentru reluarea activităților culturale de la 1 iunie, care vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Documentul poate fi consultat aici.

Citește și: 10 judeţe din România, plasate în zona roşie din cauza infectărilor de COVID-19. În Ilfov se menține cea mai mare incidență

Sursa foto: Facebook / Bogdan Gheorghiu