Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, mesaj tranșant pentru infractorii reveniți în țară: ”Își păstrează prostul obicei pe care l-au avut. Vreau să le dau o veste proastă…”

Publicat: 06/04/2020 | 08:27

În plină pandemie de coronavirus, foarte mulți cetățeni români certați cu legea au revenit din străinătate, numai că – în loc să aibă grijă să rămână în izolare și să încerce să respecte măsurile restrictive impuse de autorități – sunt ”preocupați” de cu totul altceva.

Marcel Vela a avut un mesaj tranșant pentru aceștia, spunând că vor fi aduși în fața procurorilor în cel mai scurt timp. Pedepsele vor fi înăsprite drastic, în această perioadă în care starea de urgență este în vigoare, infracțiunile fiind considerate, a transmis ministrul, ”zonă agravantă”.

“Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă, să spunem, rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă. Adică lumea încearcă să îşi salveze pielea, acum scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii împreună facem un efort şi cetăţeni şi guvernanţi şi decidenţi şi autorităţi ca să salvăm concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare. Nu pot fi cetăţeni care – eu ştiu – se dedau la asemenea fapte infracţionale, zona criminogenă, şi vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele şi am dat ordin ca (…) şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat Vela la Digi 24.

(CITEȘTE ȘI: SE ÎNCHIDE SAU NU BUCUREȘTIUL? ANUNȚUL MINISTRULUI MARCEL VELA)

”Ei nu ţin cont de pandemie”

Potrivit informațiilor MAI, numărul infracțiunilor a scăzut, la nivel național, circulația fiind redusă, iar oamenii stând mai mult în case. Iar cei care s-au ocupat, în străinătate, cu infracțiuni se află într-o bază de date a Ministerului Afacerilor interne. Aceștia nu țin cont de pandemie și, mai mult, își păstrează ”prostul obicei pe care l-au avut”.

“La nivel naţional să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut. Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care îl au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns”, a mai spus Marcel Vela.

(VEZI ȘI AICI: ORDONANȚĂ MILITARĂ NR. 7! MARCEL VELA A ANUNȚAT NOI RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS)