Ministerul Sănătății,în cazul tânărului evadat din Săpoca:E nevoie de evaluare a serviciilor de pază

Publicat: 16/12/2019 | 23:04

Ministerul Sănătății reacționează după ce un bolnav a fugit de la Spitalul Săpoca și s-a spânzurat, precizând că inspectorii DSP vor face un control, iar o echipă va evalua și paza din acea instituție spitalicească.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca că, în această dimineață (luni dimineață, n.r.), un pacient internat în secția Ojasca a unității sanitare, a escaladat gardul care îngrădește curtea interioară a unui pavilion, părărsind spitalul. Pacientul a fost observat de personalul de supraveghere care a plecat în urmărirea acestuia și care a alertat Polția și Jandarmeria”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pacientul a fost găsit spânzurat de către un localnic, mai arată sursa citată.

Paza la acest spital este asigurată de muncitori supraveghere bolnavi. Conducerea Ministerului Sănătății a cerut inspectorilor sanitari din cadrul DSP Buzău să demareze un control la unitatea sanitară.

„Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislația în vigoare, precum și a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare și alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească și numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condițiilor de securitate”, a declarat conf.dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat.