Ministerul Sănătății a emis un nou protocol. Pacienții cu COVID-19 vor purta brățări de identificare

Publicat: 12/04/2020 | 17:28

Ministerul Sănătății a emis un nou protocol care îi vizează pe pacienții infectați cu COVID-19 din România. Aceștia vor purta brățări de identificare, în momentul internării. 

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, în momentul internării, pacienții cu COVID-19 vor primi o bărțară de identificare ce va conține numele și prenumele.

COVID-19. Nelu Tătaru a făcut anunțul: Izolare de până la 14 săptămâni pentru o categorie socială din România

„Pacienţii cu Covid primesc brăţări de identificare, se arată în ordin. ,În ceea ce priveşte identificarea persoanei la internare, pe perioada epidemiei, pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV2 vor primi brăţată de identificare cu numele şi prenumele, completate lizibil şi verificate în baza documentului de identitate”, se arată în Ordinul 570.

Putem vizita părinții sau bunicii, de Paște?

Raed Arafat a anunțat că în perioada Sărbătorilor Pascale este indicat să nu mergem în vizită la rude și apropiați, distanțarea socială fiind obligatorie cât timp România este în plină pandemie de COVID-19. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) susține că dacă vom respecta regulile impuse de autorități putem scăpa mult mai repede de izolare.