Militanții palestinieni au lansat alte zeci de rachete asupra Israelului. Un copil a fost omorât

Publicat: 13/05/2021 | 10:28

Militanții palestinieni au lansat alte zeci de rachete asupra Israelului, după raidurile din Fâșia Gaza. Un copil a fost omorât în Sderot, în timpul unui atac asupra unui bloc.

Cel puțin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, și șapte persoane din Israel și-au pierdut viața până în momentul de față.  Au fost efectuate sute de atacuri aeriene și atacuri cu rachete. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri seară că intenționează să trimită forțe militare pentru a-i ajuta pe polițiști și jandarmi să mențină ordinea.

”Aștept ca liderii comunităților și mai ales liderii arabilor israelieni să condamne ferm revoltele și să facă tot ce le stă în putință să restabilească liniștea”, a spus premierul.

Militanții din Gaza au lansat 130 de rachete asupra Israelului, după ce avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, și este a treia clădire din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la debutul conflictului dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Țintele predilecte au fost alese în funcție de raza de acțiune a rachetelor: Tel Aviv, Askelon, Asdod, Sdera, adică toată zona de Nord-Vest, de-a lungul Mediteranei.