Mihai Neșu, declarație emoționantă la aproape 9 ani de la teribila accidentare: ”Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat””

Publicat: 18/12/2019 | 12:10

După accidentul groaznic pe care l-a suferit în timpul unui antrenament, Mihăiță Neșu le-a demonstrat tuturor că a fost și rămâne un luptător. Nu a clacat, a învățat să accepte această cruntă provocare a destinului, iar acum este implicat activ în ajutorarea altor oameni care suferă din cauza unor dizabilități. 

Mihai Neșu s-a accidentat în luna mai a anului 2011 – în timpul unui antrenament al echipei FC Utrecht -, iar de atunci a trecut prin multe momente în care a trebuit să strângă din dinți și să încerce să se adapteze unei noi și dureroase realități. Dar fostul fotbalist a câștigat această luptă, iar acum, la aproape 9 ani de la accidentare, poate privi – trăgând concluziile care se impun – către trecutul său și, bineînțeles, către viitor.

Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viața mea nu era cea mai potrivită. Am început să mă studiez mai mult pe mine si să-mi dau seama unde trebuie să încep să mă antrenez și să fac mai mult bine. Rolul omului pe pământ este să facă bine. Au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu, este singurul deținător al rețetei exacte de vindecare a sufletului”, a declarat Mihai Neșu la radiozu.ro.

Mihai Neșu: ”Rolul omului pe pământ este să facă bine. Au fost clipe teribile”

Îi ajută pe copiii cu dizabilități

Mihai Neșu știe ce înseamnă durerea. Știe ce înseamnă disperarea și ideea că viața ta se poate transforma, radical, în câteva fracțiuni de secundă. Tocmai de aceea este decis să îi ajute pe copiii cu dizabilități, iar complexul de recuperare dedicat acestor copii este un proiect de suflet al fostului fotbalist.

”Centrul este practic o extindere a ceea ce avem acum. Acum avem o fundație caritabilă dedicată copiilor cu dizabilități. Are doar 250 de mp, este neîncăpătoare, avem listă de așteptare. Avem o terapie foarte căutată de părinții copiilor care este foarte scumpă în străinătate. La noi este mult mai accesibilă, părinții plătind numai un sfert din preț. Este o terapie atestată în America după foarte multe cercetări. Este folosită de foarte mulți copii cu dizabilități. Am reușit să o aducem și în România. Trebuie să recunosc că trăiesc cel mai bun moment al vieții mele. Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat”, mărturisește Mihăiță Neșu, potrivit sursei citate mai sus.