Mihai Neșu, declarație cutremurătoare la 10 ani distanță de când a rămas paralizat: “Dumnezeu m-a binecuvântat cu acel accident!”

Publicat: 29/04/2021 | 10:45

Mihai Neșu nu regretă sub nicio formă că a ajuns într-un scun cu rotile, ba din contră. Fostul fotbalist susține, în cadrul unui interviu, că Dumnezeu, în realitate, l-a binecuvântat cu acel accident.

Pe 11 mai 2011, după o intrare neîntenţionată a colegului său de la FC Utrecht, Alje Schut, în timpul unui antrenament, Mihăiţă Neşu se accidenta foarte grav, rămânând paralizat de la brâu în jos. Recent, fostul internațional român a oferit un interviu pentru revista Familia Ortodoxă despre viața pe care o duce în prezent.

Viaţa mea înainte de accident a fost ca viaţa majorităţii tinerilor. Aveam multe vise, îmi doream să câştig mulţi bani şi să îmi cumpăr tot ce vreau. Cu Dumnezeu nu aveam nicio relaţie. Ştiam că există Dumnezeu, îmi mai aduceam aminte din când în când de el. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident. Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și trebuie să fiu și eu așa cum mă vrea el.

Copiii de la fundație, pe care îi întâlnesc zilnic, au suferințe fizice mult mai mari decât mine. Dar cred că sufletește ei sunt mai sănătoși decât noi toți. Bineînțeles că în primii ani mi se părea că suferința mea este cea mai mare și că niciunui om nu i se poate întâmpla mai rău decât ce am pățit eu.

Dar acum, în ultima perioadă, mărturisesc că nu am de ce să mă plâng. Și văd în jurul meu oameni care sunt sănătoși, poate, din punct de vedere fizic, dar sunt foarte nefericiți din punct de vedere sufletesc”, a spus Mihai Neșu.

Mihai Neșu: “Regret că nu m-a interesat deloc până la 30 de ani să caut ce înseamnă Dumnezeu”

Fostul fotbalist regretă că până la accident nu a fost interesat deloc să-l descopere pe Dumnezeu, sfătuindu-i pe cei care citesc acest interviu să nu-l considere exemplu negativ pentru modul în care și-a trăit prima parte a vieții.

Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Iar cei care citesc acest interviu aș dori să mă ia ca exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, a mai declarat Mihai Neșu.