Mihai Bendeac nu a învins depresia: “Își arată colții destul de des”. A făcut mărturii și despre relația pe care o are cu Dumnezeu în prezent

Publicat: 22/12/2020 | 13:45

Diagnosticat în urmă cu ani buni cu depresie, Mihai Bendeac nu a învins încă această boală delicată care este întâlnită în viețile a milioane de oameni. Carismaticul actor a vorbit în cadrul unui interviu copleșitor despre acest război crunt pornit împotriva maladiei secolului și a făcut mărturii și despre relația pe care o are cu Dumnezeu în prezent.

Momentan, Mihai Bendeac nu merge la psiholog

În vârstă de 37 de ani, actorul Mihai Bendeac a măturisit că a învățat să trăiască cu temuta boală și că a trecut multe dintre testele la care aceasta l-a “supus” de-a lungul timpului.

“Nu, n-am reușit s-o înving, își arată colții destul de des, aș spune, dar cred că am învățat să trăiesc cu ea. Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele de genul ăsta, dar nu pot să spun c-am trecut peste. Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi, în diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stă decât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva”, a dezvăluit actorul pentru jurnaliștii revistei VIVA!.

Ulterior, juratul de la “iUmor” a reiterat faptul că a trecut pragul mai multor psihologi și psihiatri, însă, a renunțat să mai facă terapii.

“Au fost situații în care am cerut ajutor, situații în care nu s-a putut altfel decât cu o anumită medicație, dar cred că rezolvarea ei cu adevărat sau acceptarea e o experiență personală și fiecare găsește un anumit drum către treaba asta. Din păcate, așa e, nu există rețete. Spunea Andrei Pleșu, la un moment dat, într-o conferință foarte mișto – se numește «Despre prostie» – că pe el îl enervează cumplit treaba asta cu gândirea pozitivă. Că pentru a gândi pozitiv trebuie să fii în primul rând dobitoc, că dacă ești un om care gândește nu poți să gândești mereu pozitiv. Depinde la ce te raportezi, că numai o legumă poate să gândească pozitiv despre orice”, a mai spus Mihai Bendeac, potrivit sursei citate.

La începutul acestei luni, el și-a lansat prima carte, “Jurnalul unui burlac – Conversații cu mama”, iar toți banii obținuti din vânzarea acestui volum vor fi donați pentru renovarea spitalelor de stat. Mai exact… este vorba despre campania pornită de Codin Maticiuc care se numește #spitalepublicedinbaniprivați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Bendeac (@jurnalul_unui_burlac)

Nu rata: Mihai Bendeac și Anastasia Soare, dialog savuros pe Instagram. Fanii au reacționat pe loc

Întrebat despre relația pe care o are cu Dumnezeu, Mihai Bendeac a declarat: “Sunt profund antireligios, am devenit așa cu timpul, pentru că, atât cât am putut, am studiat Istoria religiilor, impactul pe care l-a avut religia de-a lungul timpului, utilitatea pe care a avut-o religia, rezultatele pe care le-a obținut sau, mai degrabă, nu le-a obținut religia de-a lungul timpului, și am devenit profund antireligios. În același timp, am niște înclinații mistice extrem de puternice cumva, și aceste înclinații sunt explicate într-un capitol care se numește «Povestea lui 46». Pentru mine divinitatea ține mai degrabă de un număr și ce mi-a relevat numărul respectiv”.

Descoperă și: Ce fetiș are Mihai Bendeac în pat! Nu e de mirare că e singur la 37 de ani