Mihaela, umilită după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul profesoarei: „Să ajung să fiu sfătuită să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult”

Publicat: 04/03/2020 | 11:39

În România se tot întâmplă lucruri strigătoare la cer, însă se pare că situațiile au ajuns de-a dreptul șocante și în școli. Mămica unei fetițe din Oradea a fost extrem de umilită după ce a refuzat să pună bani pentru cadoul profesoarei și pentru a se achiziționa o perdea și un alfabetar. 

Cum este la modă, mai nou, ca părinții copiilor ce fac parte dintr-o clasă să aibă un grup de whatsapp unde se discută lucruri importante, această metodă a început să fie practicată și la noi, în România. O mămică din Oradea s-a confruntat cu o situație extrem de neplăcută pe un astfel de grup, după ce a refuzat să dea bani pentru fiica sa, pentru cadoul doamnei profesoare, dar și pentru achiziționarea unei perdele și a unui alfabetar.

Ceea ce a deranjat-o cel mai mult pe mămică este faptul că părinții celorlalți copii au început să o sfătuiască să-și mute fiica într-o altă clasă, dacă nu-i convin condițiile „impuse” acolo. Femeia a povestit, șocată, întreaga întâmplare pe contul ei de Facebook.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.

1. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului.
Dacă eu am putut, și alții pot.
2. Nu am facut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.
3. Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.
Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!” a scris Mihaela, pe Facebook. 

Citește și...