Mihaela Tatu, măcinată de problemele de sănătate: „Am avut o perioadă în care am plâns până n-am mai putut”

Publicat: 19/12/2020 | 16:55

 

Mihaela Tatu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare TV din România. Oamenii o iubesc pentru exuberața, dar și pentru sinceritatea de care dă dovadă. Și, deși, e numită „de 3 x femeie” , așa cum se numea emisiunea care a consacrat-o, chiar și ea a fost nevoită să se înfrunte obstacolele vieții. Fosta prezentatoare TV nu a fost lipsită de griji, dar nici de probleme de sănătate. Depresia este una dintre bolile cu care s-a confruntat Mihaela Tatu în ultimii ani, dar pe care a reușit s-o vindece. 

Fosta prezentatoare TV nu încetează să-și uimească publicul. Am văzut-o mereu cu zâmbetul pe buze și cu încredere în ea, dar și în divinitate și poate că nu e deloc întâmplător. Viața Mihaelei Tatu nu a fost una deloc ușoară nici în ceea ce privește latura personală, nici cea care ține de sănătate. După ce a ieșit din lumina reflectoarelor, vedeta s-a confruntat cu o serie de probleme medicale. A suferit de fibrom uterin și a fost nevoie să ducă și o luptă destul de dificilă cu kilogramele acumulate. Însă, a găsit mereu forța de a face față acestor încercări.

Mihaela Tatu: „Eu am trecut printr-o depresie

Pe măsură ce  au trecut anii, au apărut alte și alte probleme. A fost nevoită să se opereze la genunchi, iar din acel moment viața i s-a schimbat radical. A suferit de așa numita „boala secolului”, dar a știu că trebuie să lupte și să iasă la liman.

„Trăim niște vremuri pe care omenirea nu e pregătită să le ducă și apar stările de neputință, transformate în angoase, neliniști, depresii. Eu am trecut printr-o depresie’, singura de altfel, nu mai ales’ ci din cauza operației de la genunchi. A trebuit să-mi schimb stilul de viață și preocupările la 180 de grade. Asta m-a și făcut să-mi revin pe de-o parte.

Am avut un medic ortoped la recuperare, care mi-a spus cât se poate de direct (la mine asta funcționează când sunt confuză’) să-mi iau adio de la multe dintre preocupările mele și sporturile pe care le practicam. Am avut o perioadă în care am plâns până n-am mai putut. Mi-am dat calul, schiurile, patinele și sandalele de dans sportiv, și mi-am văzut de viață. Că doar n-am murit. Doar am deteriorat genunchiul mai… altfel. „, a declarat Mihaela Tatu pentru pentru Fanatik.ro

CITEȘTE ȘI: „MIHAELA TATU, DECIZIE RADICALĂ! MOTIVUL INCREDIBIL PENTRU CARE FOSTA PREZENTATOARE TV ȘI-A VÂNDUT CASA

Mihaela Tatu: „Am mai avut momente de cumpănă sau de tristețe în viață”

Cu o putere extrem de mare, vedeta a lăsat în trecut toate obiceiurile care-i aduceau fericire, dar a învățat ceva mai de preț. Mihaela Tatu recunoaște că toate experiențele mai puțin plăcute au făcut-o să înțeleagă că ești ceea ce alegi să fii în fiecare clipă. Asta nu înseamnă că nu vei mai avea momente de tristețe sau de cumpănă, dar vei învăța să le gestionezi mult mai bine. Un foarte mare impact în a gândi în felul acesta l-a avut Camino de Santiago de Compostela. Este vorba de „Drumul lui Iacob”, ansamblu de trasee de pelerinaj creștin care au ca țintă mormântul apostolului Iacob cel Mare.

” Am început să călătoresc mult și să fac drumeții. Așa am făcut Camino de Santiago de Compostela. Mi-am schimbat obiectivele. Lucru pe care îl fac constant. Să-ți găsești și să-ți definești sensul vieții, schimbându-l în raport cu ceea ce trăiești și în funcție de cum evoluează societatea. Și am mai avut momente de cumpănă, de confuzie sau de tristețe. Însă așa e în viață. Astea sunt situațiile care călesc, transformă, te fac să mergi înainte.

E doar viață. M-am cercetat, am descoperit că eu am instrumentele la care să apelez, (și nu alții), pentru a trai frumos și armonios în viață mea și nu a altora. Pentru că asta e iluzia. Că alții sunt vinovați de ceea ce ți se întâmplă ție. Nu-i chiar așa. Ești ceea ce alegi tu să fii în fiecare clipă”

Cred că e bine să trecem prin probleme, și nu peste ele. Dacă le bagi sub covor’ și nu-ți dai seama de ce ți s-a întâmplat, se vor întoarce și vei face aceleași greșeli, poate mai mari și cu pagube emoționale mai adânci și dificil de gestionat. Apoi, poate că e bine să nu-l  excludem pe Dumnezeu. Însă asta face subiectul altor discuții”, a mai spus Mihaela Tatu pentru sursa citată.

VEZI ȘI: „DECIZIE ULUITOARE LUATĂ DE MIHAELA TATU: „ZECE ZILE NU AM VORBIT!”