Mihaela Rădulescu, mesaj virulent în plină epidemie de coronavirus: “Să nu ne mai pupăm”

Publicat: 03/03/2020 | 14:38

Mihaela Rădulescu a făcut public un mesaj virulent în legătură cu virusul mortal din China și i-a îndemnat pe oameni la calm. Potrivit celor mai noi statistici, peste 92.000 de oameni au fost depistați pozitiv cu coronavirus, alți 3.130 au murit, iar 48.438 s-au însănătoșit. 

Citește și: Mihaela Rădulescu își mai dorește copii: “Încă vreo doi, trei”

Mihaela Rădulescu, mesaj virulent în plină epidemie de coronavirus

În rândurile așternute pe o rețea de socializare, Mihaela Rădulescu i-a sfătuit pe oameni să se dezinfecteze des și… de ce nu… să nu se mai pupe atunci când se întâlnesc în diferite locuri. Mai mult, vedeta i-a îndemnat pe toți să fie mai atenți cu igiena personală. Postarea sa vine în contextul în care primul pacient din țara noastră infectat cu coronavirus se pregătește de externare, iar Raed Arafat a făcut primele declarații.

Citește și: Concediul medical în cazul suspecților de coronavirus. Câți bani se pierd din salariu

“În loc de panică, să spălăm mâinile şi să dezinfectăm tot ce atingem de zece ori pe zi. Şi să dăruim alcool sanitar şi dezinfectante pe lângă mărţişoare, tura asta. Să nu ne mai pupăm când ne vedem, să nu mai dăm mâna nici dacă încheiem afacerea secolului, să strănutăm sau să tuşim în batistă sau în mâneca de la haină (dacă e mai la îndemână). Putem chiar să profităm de situaţie şi să învăţăm cum se stă civilizat la coadă, la cam un metru distanţă, fără să suflăm în ceafa nimănui şi fără să atingem pe nimeni. Cel mai sănătos e să nu ne panicăm mai mult decât ne îngrijim de sănătatea personală. Igiena nu costă, doar se învaţă şi e cea mai bună metodă de prevenţie, de când s-a inventat săpunul” este mesajul publicat de fosta prezentatoare TV pe pagina ei oficială de Facebook.