Miercuri începe testarea bucureștenilor pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19

Publicat: 09/06/2020 | 19:08

După lungi demersuri și tot felul de probleme și schimbări de locație, Primăria Capitalei a anunţat că miercuri, 10 iunie, la Arena Naţională, începe programul „Sunt imun la COVID”. În cadrul acestui proiect aproximativ 10.500 de bucureşteni vor fi testaţi pentru COVID-19.

În urma efectuării acestor teste, rezultatele vor dezvălui care este gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Testarea se va desfășura pe mai multe zile, iar tot cei ce s-au înscris în program o să descopere dacă virusul COVID-19 a ajuns în corpul lor. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA, MESAJ DUR DUPĂ CE S-A OPRIT TESTAREA ANTI-COVID ÎN ȘCOLI. „ACEST PROIECT A FOST BLOCAT DOAR PENTRU CĂ L-AM PROPUS EU… ATÂTA RĂUTATE NU AM VĂZUT”)

„Primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie al noului coronavirus în Capitală”, anunţă PMB, conform Agerpres.

Toți cei care au fost dornici să efectueze aceste teste au avut posibilitatea să se înscrie pe platforma online a proiectului. Odată ce înscrierile s-au terminat, Primăria Capitalei a precizat că a expediat scrisori de înștiințare către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

Gabriela Firea menţionat că INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, derulat în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul „Matei Balş”, acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării. (VEZI ȘI: NOI INFORMAȚII DESPRE TESTAREA BUCUREȘTENILOR PENTRU CORONAVIRUS. CUM ARATĂ TESTELE ȘI CUM VOR FI EFECTUATE: „INSTRUCTAJUL A FOST UNUL PE ÎNŢELESUL TUTUROR”)

„PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical”, mai informează PMB.