Microbuz cu 18 turiști, blocat în Bucegi pe un drum închis circulației. Patru ore s-au chinuit jandarmii să scoată vehiculul din zăpadă

Publicat: 28/02/2020 | 12:58

Momente de panică pentru turiștii care călătoreau într-un microbuz pe drumul care duce către zona montană din Dâmbovița. La un moment dat, vehiculul a derapat din cauza gheții și a rămas blocat în zăpadă. Jandarmii au intervenit timp de patru ore pentru deblocarea microbuzului. (VEZI AICI: TURIŞTI BLOCAŢI ÎN ZĂPADĂ –17 GRADE CELSIUS ÎN ZONA OBÂRȘIEI LOTRULUI)

Apelul la 112 a fost primit de jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera. Cei 18 turiști, cu vârste între 20 și 45 de ani, din județul Botoșani, se deplasau cu un microbuz pe DJ 714 Moroeni – Peștera. La un moment dat, în zona Table, autovehiculul a derapat și a rămas blocat din cauza gheții formate pe carosabil. La fața locului au venit și lucrători ai societății de drumuri publice din Dâmbovița, care au intervenit cu ajutorul unui buldoexcavator. Acțiunea s-a încheiat după aproximativ patru ore. Jandarmii montani au intervenit și i-au transportat pe turiști până la un loc de cazare din zona Peștera.

Oficial, drumul este închis

Oficial, accesul auto către zona turistică Padina-Peștera din Bucegii dâmbovițeni este în continuare interzis, pe DJ 714, până la îndeplinirea de către administratorul drumului public a obligației prevăzute de art. 40, alin. 1 din O.G 43/1997 privind regimul drumurilor, potrivit căruia, drumurile trebuie să fie semnalizate și menținute în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță.

Practic, turiștii care se deplasează spre stațiunea montană o fac pe propria răspundere. (NU RATA: REVELION DE COŞMAR PENTRU 135 DE TURIŞTI RĂMAŞI BLOCAŢI PE PLATOUL BUCEGI)