Michael Schumacher, din nou pe masa de operație! Care este obiectivul intervenției

Publicat: 10/06/2020 | 17:41

Michael Schumacher va suferi încă o operație, la șase ani distanță de la accidentul grav pe care l-a suferit în timp ce se afla la schi. Starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 este, în continuare, gravă.

Citește și: Willy Weber, omul care l-a descoperit pe Michael Schumacher: “Nu mi-am văzut niciodată elevul după accident. Am suferit ca un câine”

De șapte ori campion mondial, Michael Schumacher este nevoit să treacă printr-o altă intervenţie chirurgicală pentru tratamentul cu celule stem. Germanul a fost deja supus unui tratament medical anul trecut la Paris. Philippe Menasche, chirurg specializat în chirurgie coronariană, se va ocupa și de noua operație.

Philippe Menasche a pecizat că obiectivul intervenției este de a “regenera sistemul nervos central” al lui Michael Schumacher. Neurochirurgul italian Nicola Acciari a anunțat că fostul pilot suferă de atrofie musculară şi osteoporoză din cauza imposibilităţii activităţii fizice.

Citește și: Gina Schumacher, fata lui Michael Schumacher, fotografie emoționantă cu tatăl său, la aniversărea a 50 de ani

Michael Schumacher, peste 20 de milioane de euro pentru tratament

În vârstă de 50 de ani, Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public de mai bine de patru ani când a suferit acel accident înfiorător în Alpii Francezi. El s-a lovit puternic în zona capului în urma incidentului produs pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia pe o pârtie din Alpii Francezi. După accident, fostul campion la F1 a fost băgat în comă indusă timp de șase luni și, ulterior, a fost supus unui tratament în Elveția.