Metrorex, măsuri de prevenție adoptate în plină epidemie de coronavirus

Publicat: 24/03/2020 | 11:21

Metroul este unul dintre cele mai folosite mijloace de transport și, din păcate, facilitează răspândirea virusului. Metrorex a luat măsuri de prevenție în plină epidemie de coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Metrorex, trenurile sunt dezinfectate în fiecare zi cu o tehnologie performantă denumită „nebulizare 3D”. Metrorex a explicat cum are loc acest proces de dezinfectare: „Cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat și fabricat în România, vagoanele sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sănătății, în interiorul acestora”.

Potrivit Metrorex, nebulizarea 3D reprezintă una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului și a suprafețelor. (CITEȘTE ȘI: OMS, AVERTISMENT SUMBRU: ”PANDEMIA DE CORONAVIRUS SE ACCELEREAZĂ. TREBUIE SĂ ATACĂM VIRUSUL CU TACTICI AGRESIVE”)

„Aceasta este o măsură suplimentară de prevenție și protecție pentru ca trenurile să fie mai sigure pentru sănătatea publicului călător. Siguranța călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv, astfel că încercăm să implementăm soluții inovatoare de protecție pentru situația actuală în care ne aflăm pe plan mondial, însă, pe această cale facem un apel către publicul călător de a respecta cu strictețe măsurile de precauție și prevenție comunicate deja de autorități”se mai arată în comunicatul companiei.

De asemenea, a fost redus numărul de trenuri cu 15 – 20%, în funcție de evoluția traficului de călători din această perioadă.