“Metoda COVID-19”, ultima modă în rândul infractorilor! Cum funcționează și ce sfat oferă polițiștii

Publicat: 08/04/2020 | 07:15

Infractorii au găsit o nouă metodă, denumită sugestiv “COVID-19”, prin care să înșele românii. În cursul zilei de marți, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

VEZI AICI: 50 DE MEDICI OFERĂ GRATUIT CONSILIERE PE PLATFORMA MEDICI PENTRU ROMÂNIA. ESTE ÎNSĂ NEVOIE DE MAI MULȚI VOLUNTARI!

În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI | China trimite 4 tone de echipamente medicale în România

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.

NU RATA: UMF ”CAROL DAVILA”, RECOMANDĂRI REFERITOARE LA NOUL CORONAVIRUS. IATĂ CÂTEVA REGULI SIMPLE PRIN CARE TE POȚI FERI DE INFECȚIE

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

– nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

– nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;

– sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.