Meteorologii au vești neplăcute! Mai multe județe din România, sub cod galben din cauza unui val rece

Publicat: 24/04/2020 | 17:00

Meteorologii au vești neplăcute pentru acest weekend. Specialițștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au anunțat că mai multe județe din România se vor afla sub cod galben din cauza unui val rece. În plus, au dezvăluit și cum va fi mâine vremea în București.

Citește și: Bianca Dobroiu, model în Italia, nu se vindecă de coronavirus: “Mi se spune că sunt studiu de caz”. Au trecut 57 de zile de când s-a infectat

Mai multe județe din România, sub cod galben de vânt

Interval de valabilitate: 25 aprilie, ora 10:00 – 25 aprilie, ora 23:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei, conform meteoromania.ro.

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h. Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h. În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Prognoza specială pentru București

Mâine, 25 aprilie, începând cu ora 10:00 și până seara, la ora 23:00, în Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat,
temporar cu intensificări de 40…45 km/h pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.