Meteorologii au făcut anunțul. Cum va fi vremea de Crăciun – se vor înregistra temperaturi anormale pentru această perioadă

Publicat: 21/12/2020 | 16:51

Ne mai despart doar câteva zile până la Crăciun și cu siguranță toată lumea vrea să știe cum va fi vremea, în zi de Sărbătoare. Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment.

Specialiștii susțin că vom avea parte anul acesta de un Crăciun istoric, cu temperaturi anormal de mari pentru această perioadă. În marea parte a țării, vremea va fi foarte călduroasă, iar în zonele montane este posibil să cadă averse sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cum va fi vremea în Ajunul Crăciunului

Meteorologii anunță că ziua de Ajun va fi una extrem de călduroasă. Cerul va fi noros în vestul, centrul şi nordul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, notează antena3.ro.

Cum va fi vremea de Crăciun, în România

Vremea se va menţine deosebit de caldă în sudul şi sud-estul ţării pe data de 25 decembrie, ziua de Crăciun. În vest, centru şi nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade. De asemenea, minimele vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, mai scrie sursa citată.