Meteorologii ANM, în alertă. Va fi cea mai călduroasă vară. Temperaturi de 50 de grade în România

Publicat: 10/05/2020 | 12:15

Potrivit informațiilor analizate, până acum, de meteorologii din străinătate, dar și de către cei din țara noastră, anul 2020 se anunță a fi unul care va stabili recorduri în ceea ce privește temperaturile ridicate. Dacă anul 2016 a fost declarat cel mai cald din istorie, de data aceasta este foarte posibil ca recordul să fie doborât peste doar câteva luni.

Urmează ani în care temperaturile pot ajunge și până la 50 de grade Celsius, asta în timp ce media actuală înregistrată este de 44, 5 grade Celsius. Temperaturile vor crește, încălzirea globală își spune cuvântul, iar indiciile pe care le dețin și le analizează meteorologii converg către concluzia că ne așteaptă un an foarte călduros.

”În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a transmis meteorologul Roxana Bojariu, potrivit stirilekanald.ro.

(CITEȘTE ȘI: CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA MAI, ULTIMA A PRIMĂVERII. ANM A FĂCUT ANUNȚUL)

Vremea ”anormală”, din ce în ce mai întâlnită

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA consideră că sunt 75% șanse ca anul 2020 să fie cel mai călduros an înregistrat vreodată pe Pământ. Trendul din acest an este foarte apropiat cu cel din 2016, cel mai călduros an înregistrat până în prezent.

”Vremea anormală este din ce în ce mai des întâlnită”, afirmă meteorologii, iar recordurile de căldură sunt atinse de la o lună la alta.