Mesajul unui polițist român despre coronavirus a devenit viral: ”Mințind cu privire la țara sau zona de unde veniți, vă mințiți pe voi, rudele și cunoștințele voastre”

Publicat: 15/03/2020 | 17:04

Ne mai despart doar câteva ore de momentul în care președintele Klaus Iohannis va semna decretul prin care va fi insituită starea de urgență pe teritoriul României, iar lupta împotriva infecției cu COVID-19 continuă – la nivel mondial – prin toate mijloacele. 

Mesajul unui polițist român a devenit viral în contextul în care autoritățile fac apel la calm, la unitate și, mai ales, la responsabilizarea fiecărui cetățean. Au existat foarte multe situații în care români sosiți din străinătate nu au declarat celor de la vamă de unde au venit, încercând să evite carantina sau izolarea, iar astfel de hotărâri reprobabile nu pot deveni decât un pericol major pentru oamenii cu care ar fi putut să intre sau au intrat în contact.

”Dacă ești acasă în perioada asta, rămâi acasă. Dacă ai fost în străinătate, supune-te regulilor stabilite de autorități. Demonstrează-ne că poți respecta regulile și în România, nu doar în străinătate. Carantină, izolare la domiciliu sau autoizolare. Încă nu avem persoane decedate în țară din cauza acestei pandemii și ne dorim din suflet să rămână așa. Respectați-vă părinții, copiii, nepoții și cunoștințele. Respectați-vă cetățenia și statutul de cetățeni români! Avem nevoie să fiți exact așa cum sunteți în afara țării, civilizați, respectuoși, solidari. Nu uitați că polițiștii de frontieră sunt primii care intră în contact cu dvs. atunci când veniți din străinătate. Mințind cu privire la țara sau zona de unde veniți, vă mințiți pe voi, rudele și cunoștințele voastre”, este prima parte a mesajului postat în mediul online. 

”Respectați-vă părinții, copiii, nepoții și cunoștințele. Respectați-vă cetățenia și statutul de cetățeni români!”

”Avem și așa un sistem medical fragil”

În continuare mesajului care a devenit viral se specifică și că polițiștii nu stau la locurile de muncă ”de plăcere”, ci fiindcă luptă – alături de toți cei implicați – împotriva infecției cu COVID-19.

”Fie că întâlniți polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici, medici, asistente medicale, șamd, toți au un singur scop, să scăpăm cu bine de această nebunie. Nu stăm la locul de muncă de plăcere în aceste momente, ci pentru că dorim să ne asigurăm că reușim #împreună să stopăm acest virus ucigaș și să nu ajungem în situația altor țări cu atât de multe tragedii. Avem și așa un sistem medical fragil, nu cred că mai avem nevoie și de o nebunie de genul celei din Italia. Nu ne ridicăm nici 1% din posibilitățile lor sau ale Chinei. #Noi_suntem_la_muncă_pentru_voi. #Voi_stați_acasă_pentru_noi, a fost mesajul postat pe pagina de socializare ”Polițiștii au umor”