Mesajul unui medic-șef din ”Spitalul morții”, infestat cu COVID-19: ”Fiica mea îmi dă putere!”

Publicat: 02/04/2020 | 18:34

Medicul-șef de la Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Suceava este infestată cu virusul COVID-19, precum colegii ei, dar este optimistă și  transmis un mesaj de încurajare pentru suceveni. Monica Terteliu speră ca testele pe care le va face să fie, acum, negative și să se întoarcă la spital.

„Suntem pe poziție, luptăm zi și noapte ca pacienții să aibă cea mai bună îngrijire, în condițiile lipsei acute de personal. Toate pavilioanele de la spitalul vechi sunt pline, este un singur medic pe zi care face gardă, noi, ceilalți, încercăm să asigurăm suportul, pentru că sunt medici de alte specialități. Noi, medicii de la Boli Infecțioase, toți ne-am îmbolnăvit de COVID”, a arătat medicul, potrivit monitorulsv.ro.

IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: BONUS LUNAR PENTRU MEDICII CARE LUCREAZĂ CU PACIENȚI COVID-19

Terteliu a dezvăluit a stat în spital în prima etapă a bolii și  tratamentului, în perioada 23-27 martie, apoi a intrat la izolare, alături de soțul ei. „Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe. Echipamente sunt, doar măștile lipsesc. Societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să ne ajute”, a spus medicul.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! LISTA CU „ZONELE ROȘII” A FOST ACTUALIZATĂ. CETĂȚENII ROMÂNI CARE VIN DIN ACESTE 12 ȚĂRI INTRĂ ÎN CARANTINĂ

„La Terapie Intensivă au cazuri intubate, sunt pacienți în stare gravă, cum să nu meargă?!”, a spus Terteliu.

Terteliu: ”Tratamentul nu s-a întrerupt!”

În această perioadă, „niciun pacient nu a rămas fără medicație și se fac în continuare eforturi pentru asta. Nu s-a întrerupt tratamentul nici măcar o singură zi”, a mai spus medicul.

CÂND SE VA ÎNCHEIA STAREA DE URGENȚĂ? MEDICUL RAFILA A FĂCUT ANUNȚUL: ”DUPĂ DATA DE …

Monica Terteliu a mai dezvăluit ce îi dă putere. Și speranță. ”Fiica mea a spus că e mândră de mine, chiar dacă vorbesc puțin cu ea fiindcă stau în telefon cu spitalul. Asta îmi dă putere”.