Mesajul tulburător al lui Lucian Mândruță despre soția lui! E medic neurolog: „În bagaj intră și o mască…atât are, una singură”

Publicat: 12/03/2020 | 14:29

Noul coronavirus se răspândește cu o viteză alarmantă, în fiecare zi apar cazuri de oameni infectați, care au nevoie de ajutor. Medicii fac tot ce pot pentru a îi trata și mai ales pentru a îi calma pe pacienți.

La fel procedează și soția lui Lucian Mîndruță,  care este medic neurolog. Jurnalistul a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care a povestit cum soția lui și-a făcut bagajul și a plecat la spital, pregătită să rămână acolo cât timp este nevoie.

Ioana Mîndruță este medic neurolog la un spital din Capitală, iar soțul ei a vrut să transmită oamenilor cum se vede toată această problemă a coronavirusului și din perspectiva medicilor și a familiilor lor.

„M-am trezit la patru, de grijă. Soția mea, pe la 6. S-a spălat și-a făcut bagajul: haine pentru câteva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile și nopți. În bagaj intră și o mască. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură. Soția mea e medic.

Lucrează la un spital din București. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienți. Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral și de fapt e corona? Asta e întrebarea, și nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are.

Îmi aduc aminte că acum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliți din cap până-n picioare în combinezoane speciale. Și chiar discutam: băi, da’ ce organizați sunt ăștia, ce isterie… Și după aia am aflat c-a murit și-un medic tânăr. Și ne-a trecut un fior.

Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, și să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva…Înțelegeți?

Și totuși, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, și-a luat bocceluța de criză și-a plecat spre spital. Fără să crâcnească. Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie. Am vrut să vă spun și vouă asta. Că poate țineți minte până data viitoare când vă înjurați doctorii. Mulțumesc”, a scris Lucian Mîndruță, pe contul personal de Facebook.