Mesajul Simonei Gherghe: ”Chiar trebuie să moară toți?” Reacția tulburătoare a unei prietene: ”E tatăl soțului meu! Se sufocă!”

Publicat: 01/04/2020 | 20:14

Simona Gherghe este revoltată de la situația de la Spitalul Județean Suceava, focarul de coronavirus din România. Prezentatoarea tv a scris, de curâd, câteva rânduri emoționante pe pagina ei de socilizare, iar un comentariu a fost tulburător.

”Nenorocirea de la Suceava!!! Acolo nu se poate face urgent un spital mobil? Nu se pot trimite urgent ajutoare? Chiar trebuie să moară toți?!”, a scris Simona Gherghe. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN)

Primul comentariu este și cel mai tulburător și are ca autor o persoană implicată direct în situația dramatică de la Suceava.

”Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.

Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. (VEZI AICI: SCENARIU FUNEBRU ÎN MOLDOVA! S-AU SĂPAT 1.500 DE MORMINTE PENTRU OAMENI ÎNCĂ VII)

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el.

De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. 

PRIMUL AJUTOR PENTRU ”SPITALUL MORȚII” VINE DE LA ORGANIZAȚIA ”SALVAȚI COPIII”: APARATURĂ MEDICALĂ DE 46.000 DE EURO

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

MEDIC SMURD, MĂRTURIE EMOȚIONANTĂ DE LA SUCEAVA: ”AM AVUT ȘI RUDE PRINTRE PACIENȚI, UNA DINTRE ELE A MURIT. ÎNCERC SĂ-MI FAC DATORIA”

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi, oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, a fost dezvăluirea femeii.