Mesajul sfâșietor al fiicei lui Cristian Stupiuc, ambulanțierul care a murit singur în casă, de COVID-19: ”Mi-a fost și mamă, și tată…”

Publicat: 09/04/2020 | 18:02

Cristian Sorin Stupiuc este ambulanțierul din Suceava care a murit de coronavirus, singur în casă, unde se izolase, după ce a refuzat să meargă la spital, deși colegii și șefiii lui au insistat ca el să fie tratat de medici.. A fost cea de-a 198-a victimă a pandemiei de coronavirus în România. (VEZI AICI: POVESTEA TRISTĂ A ELENEI, ASISTENTA-EROINĂ CARE A MURIT ÎN ITALIA, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI: „S-A DEDICAT TRUP ȘI SUFLET PACIENȚILOR”)

Au rămas, în urma bărbatului de 53 de ani, o mamă, o soră și o fiică îndoliate. Cristina Ungurian, fiica lui, a scris câteva cuvinte în memoria celui care a fost Cristian Stupiuc. ”Marți, 7 aprilie, am pierdut un om extraordinar din viața mea. Mi-a fost și mamă și tată și cel mai bun prieten, iar acum, din păcate, nu mai e. Mai aveam multe planuri împreună, pe 24 aprilie e ziua lui, iar acum trebuie să îl vizitez din păcate la locul de veci.

CITEȘTE ȘI: ȚI SE SFÂȘIE INIMA! CUM AU FOST ULTIMELE ZILE DE VIAȚĂ ALE LUI CRISTIAN STUPIUC, AMBULANȚIERUL DIN SUCEAVA RĂPUS DE CORONAVIRUS! CE A SPUS ÎNAINTE SĂ MOARĂ

Primesc multe mesaje și apeluri, am văzut că e numit erou în media. Cred că nu s-ar fi obișnuit cu titlul ăsta, el e un om modest care nu a vrut să iasă în evidență prea mult. A fost un om corect, cu principii, ura minciuna și și-a dedicat toată viața pentru mine și pentru serviciu. A fost într-adevăr erou, dar e eroul nostru, al familiei și am fi preferat să rămână doar pentru noi erou în viață și să ne bucurăm ca și până acum de fiecare moment.

Am scris aceste rânduri pentru că am fost contactați de presă, însă în momentele astea vrem doar să ne lăsați să îl plângem liniștiți. Cuvintele sunt de prisos acum. Dumnezeu să îl ierte!”, este mesajul trist al fiicei ambulanțierului decedat, potrivit monitorulsv.ro.

Cristian Stupiuc, ultimele momente din viață

Joi, 26 martie 2020, ambulanțierul Cristian Stupiuc a intrat în tură la ora 08:00 dimineața. După ce a transportat cinci pacienți până în jurul prânzului, el le-a spus colegilor că se simte rău. În aceeași după-amiază, a fost consultat de un medic de la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean, care i-a spus că e suspect de COVID-19. Doctorul i-a mărturisit că nu au teste și că singura soluție este să meargă la DSP și să vorbească cu cineva de acolo ca să obțină test. După acest consult, bărbatul și-a rugat șefii lui de la Serviciul Județean de Ambulanță să-l ajute.

RISCURILE LA CARE SUNT SUPUȘI CEI CARE S-AU VINDECAT DE CORONAVIRUS. DECLARAȚIILE UNUI MEDIC ITALIAN: „POATE DA NAȘTERE PROBLEMELOR CARDIACE. SPORTIVII SUNT ÎN PERICOL”

“Cristi, nu avem teste, nu te baza pe noi” este una dintre afirmațiile pe care directoarea medicală a Ambulanței Suceava i le-a transmis lui Cristian Stupiuc. Superiorii săi l-au lăsat să plece acasă, deși începuse să se simtă tot mai rău.

Vineri, 27 martie 2020, Cristian Stupiuc s-a dus singur la Direcția de Sănătate Publică Suceava, unde a stat la coadă alături de alți medici și asistenți de la Spitalul Județean. Din fericire, a avut noroc și a reușit să obțină un test înainte să se termine.

AFLĂ ȘI: PEDIATRUL MIHAI CRAIU, AVERTISMENT VITAL PENTRU PĂRINȚI. OBICEIUL CARE LE PUNE VIAȚA ÎN PERICOL COPIILOR: „E MULT MAI PERICULOS SĂ…”

Luni, 30 martie, Cristian Stupiuc a primit rezultatul: pozitiv cu noul coronavirus. El și-a anunțat șefii, dar, pentru că nu l-a crezut nimeni, a trimis pe WhatsApp o poză dovada testului pozitiv, potrivit recorder.ro“Mergi la Județean și internează-te”, i-a spus Alexandru Lăzăreanu, directorul Serviciului de Ambulanță Suceava. Ulterior, au purtat o discuție ca între doi oameni care cunosc bine Spitalul Județean de Urgență din Suceava, dar, mai ales, haosul care domnește în ultima perioadă: manageri și directori demisionari, sute de pacienți, medici și asistenți confirmați cu COVID-19, o dezorganizare totală și multă agitație. La un moment dat, ambulanțierul decide: “Rămân acasă” și nimeni nu a reușit să îl convingă că e mai bine să meargă la spital. El a mai ieșit afară doar ca să își ia medicamentele de pe rețetă și, ulterior, s-a închis în apartamentul său din Suceava. Avea să fie 198-a victimă a virusului ucigaș.