Mesajul premierului Florin Cîțu pentru români: „Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie”

Publicat: 26/04/2021 | 08:25

Premierul Florin Cîțu le-a readus românilor în atenție faptul că revenirea la normalitate stă doar în vaccinare.

În duminica Floriilor, premierul României a ținut să menționeze că nu există altă soluție pentru revenirea la normalitate decât vaccinarea. De altfel, Florin Cîțu trage speranțe ca populația să fie deschisă la imunizare, iar până la 1 august să se atingă ținta de 10 milioane de români vaccinați.

„(…) Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluție.

Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august”, este mesajul transmis Florin Cîțu, pe Facebook

CITEȘTE ȘI CAPITALA, TOT MAI APROAPE DE RELAXARE. ANUNȚUL FĂCUT DE PREFECTUL ALIN STOICA 

Bilanțul persoanelor vaccinate

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică în ziua de 25 aprilie bilanțul persoanelor vaccinate a fost următorul:

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 59.649, din care: 47.926 de persoane vaccinate cu 1 doză; 11.723 de persoane vaccinate cu 2 doze.  Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 9.601, din care: 5.475 de persoane vaccinate cu 1 doză; 4.126 persoane vaccinate cu 2 doze.

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 7.854, din care: 688 de persoane vaccinate cu 1 doză; 7.166 de persoane vaccinate cu 2 doze.  Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 58, dintre care 39de reacții la vaccinul Pfizer, 15 reacții adverse la vaccinul Moderna și 4 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca.

VEZI ȘI UN BĂRBAT A TRANSMIS NOUL CORONAVIRUS LA 22 DE PERSOANE, DUPĂ CE A REFUZAT SĂ STEA ACASĂ, PENTRU A SE VINDECA: „O SĂ VĂ INFECTEZ PE TOȚI”

Sursă foto: facebook.com/florinVcitu