Mesajul lui Marcel Vela pentru români: „Efortul de a păstra distanţa ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună”

Publicat: 19/04/2020 | 17:10

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Paştelui, pentru români. Acesta a făcut un apel către toți cetățenii să fie înțelegători și responsabili, să petreacă sărbătorile în căminele proprii.

Marcela Vela a transmis faptul că în această perioadă este esențial ca românii să înțeleagă că trebuie să rămână acasă , pentru a putea ca în cel mai scurt timp toate lucrurile să revină la normal. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU AVERTIZEAZĂ CĂ NERESPECTAREA RESTRICȚIILOR DE PAȘTE AR PUTEA AVEA UN EFECT DEVASTATOR: „SPER CA TRENDUL SĂ RĂMÂNĂ…”)

„Traversăm, în prezent, una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă şi de aceea, în aceste zile, când noi, ortodocşii, sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos, doresc tuturor românilor să regăsească în suflet credinţa şi speranţa. Ştiu că, în mod tradiţional, petrecem Sfintele Paşti împreună cu familia, cu prietenii, bucurându-ne de apropierea şi de căldura acestora. Însă, de această dată, tocmai pentru binele celor dragi, este nevoie să rămânem fiecare în căminul propriu, contribuind astfel la reducerea perioadei până când vom putea să îi îmbrăţişăm din nou”, spune Marcel Vela în mesajul publicat pe site-ul MAI.

Ministrul a mai subliniat că sacrificiul făcut în aceste zile de sărbătoare nu va rămâne nerăsplătit și că doar așa îi putem proteja pe cei dragi. (VEZI ȘI: CONTINUĂ SĂ SCADĂ NUMĂRUL DE CAZURI DE COVID-19 ÎN ITALIA. CÂTE VICTIME AU FOST ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

„Avem la îndemână mijloacele tehnice care să ne permită să rămânem conectaţi cu familiile noastre, să vorbim şi chiar să ne vedem. Să nu uităm că, deşi abia aşteptăm să îi strângem în braţe pe cei dragi, dacă suntem infectaţi, dar asimptomatici, îi putem pune în pericol, mai ales pe cei vulnerabili, pe bunicii şi pe părinţii noştri în vârstă, pe cei bolnavi. Efortul de a păstra distanţa, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună”, a mai declarat Marcel Vela, potrivit AGERPRES.

Sacrificiul celor din linia întâi

De asemenea, Marcel Vela nu a uitat să menționeze și de cei care sunt în linia întâi și care se luptă în permanență cu virusul. El a subliniat că efortul și sacrificiul lor trebuie susținut și completa și de către restul cetățenilor prin respectarea regulilor impuse.

„De asemenea, este o dovadă a faptului că înţelegem şi respectăm eforturile şi sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus: cadre medicale, poliţişti, jandarmi, pompieri, paramedici, militari. De săptămâni întregi, toţi aceşti oameni minunaţi se expun riscurilor pentru a ne proteja pe noi, ceilalţi. Ei toţi merită aprecierea şi, mai ales, întreaga noastră susţinere.

De fiecare dată când renunţăm la o deplasare care nu era necesară spunem ‘Mulţumesc!’ tuturor acestor eroi, iar de fiecare dată când ignorăm măsurile prin care s-au restricţionat contactele directe şi deplasările neesenţiale, luăm în derâdere tot ceea ce fac pentru noi zi de zi. Fără asumarea responsabilităţii, care ne revine fiecăruia dintre noi în această perioadă, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate, la activităţile, la rudele, la prietenii de care ne este dor”, a mai spus ministrul.