Mesajul lui Klaus Iohannis, în Vinerea Mare: ”Acum, ăsta ar fi cel mai rău lucru!”

Publicat: 17/04/2020 | 14:20

Pandemia de coronavirus a făcut, chiar în Vinerea Mare, a 400-a victimă. Președintele Klaus Iohannis a transmis, din nou, un apel către români, îndemnându-i să respecte restricțiile ordonanțelor militare instaurate de autorități. Mai cu seamă în timpul Sărbătorilor Pascale. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS – 17 APRILIE. ULTIMUL BILANȚ TRANSMIS DE AUTORITĂȚI. CÂTE CAZURI NOI AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA)

„România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort! Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei.

AFLĂ AICI: NELU TĂTARU, PRECIZĂRI IMPORTANTE. SE POATE LUA CORONAVIRUS DE PE LUMÂNAREA CU CARE PRIMEŞTI LUMINĂ? IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI, DE PAŞTE

Instinctul nostru, absolut natural și uman, este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei. Dar acum, acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor. A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim.

NU RATA: A INTRAT ÎN VIGOARE ORDONANŢA MILITARĂ NR. 9! CUM S-A SCHIMBAT VIAŢA ROMÂNILOR, DE AZI. CARE SUNT PRINCIPALELE MODIFICĂRI, ANUNŢATE DE MARCEL VELA

Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu. Oricât de dificil ne este acum, am toată încrederea că vom deveni mai puternici după această grea încercare. Iar motivul pentru care sunt optimist sunteți voi, dragi români! Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea celor care ați găsit soluții să vă continuați, chiar și parțial, proiectele, solidaritatea și munca voluntară a celor care sprijiniți spitalele și îi ajutați pe cei care nu se pot descurca singuri în această perioadă sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România.

S-A SCHIMBAT DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE! AVEM CEA MAI NOUĂ VARIANTĂ LEGALĂ

O societate care pune viața mai presus de orice este o societate care are o solidă temelie morală pe care să își ridice un viitor mai bun. Pentru a putea face însă asta cât mai repede, trebuie să rămânem cu toții sănătoși și în siguranță. Stați acasă de Sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie! Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul său cel mai profund, salvând viețile celor dragi! Vă doresc sărbători cu sănătate!”, a fost discursul președintelui României.