Mesajul lansat de Ministerul Sănătăţii! Ce sunt sfătuiți românii să facă în noaptea de Revelion. „Deschide o șampanie doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă”

Publicat: 29/12/2020 | 20:37

Anul acesta sărbătorile de iarnă au fost schimbate din cauza pandemiei. S-a renunțat la mesele festive de Crăciun și la fel se va întâmpla și de Revelion. Pentru a îi convinge pe români să țină cont de restricții, Ministerul Sănătăţii a demarat o campanie de conştientizare a riscurilor care pot apărea dacă românii vor petrece Revelionul fără a respecta masurile de protecţie anti-Covid-19.

Astfel, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii a fost publicată o postare prin care românii sunt sfătuiţi să petreacă singuri în noaptea de Revelion, eliminând în acest fel posibilitatea de a răspândi sau de a contacta noul virus. Ministerului Sănătăţii a subliniat faptul că acest sacrificiu poate duce la salvarea multor vieți. (CITEȘTE ȘI: REVELION 2021. RESTRICȚII DURE PENTRU ROMÂNI ÎN NOAPTEA DINTRE ANI)

„O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți.

*de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi”, este mesajul transmis de Ministerului Sănătăţii către români.

(VEZI ȘI: PROGNOZA METEO ANM DE REVELION! CUM VA FI VREMEA ÎN PERIOADA 28 DECEMBRIE-10 IANUARIE, ÎN TOATE REGIUNILE)