Mesajul emoționant al Răzvan Ioan din Iași, ”Pacientul 32” infectat cu noul coronavirus: ”Atunci a început calvarul. De ce nu vreți să stați acasă?”

Publicat: 24/03/2020 | 12:16

”Pacientul 32” are 38 de ani. A fost testat pozitiv la COVID-19, iar acum se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Răzvan Ioan luptă cu virusul care a pus în stare de alertă generală o întreagă planetă și, totodată, face un apel către toți cei care ar trebui să stea acasă și să nu iasă pe străzi.

Răzvan Ioan a primit diagnosticul tulburător pe 11 martie. Și, așa cum scrie pe pagina sa de socializare, atunci a început ”calvarul”. Condițiile din spital sunt ”spartane”, iar Răzvan mărturisește că nu a mai ”văzut apă caldă” chiar din ziua în care a fost confirmat ca infectat cu COVID-19.

„Pe 10 martie mi s-a luat exudat pentru test. Pe 11 martie am fost confirmat pozitiv și tot de atunci a început acest calvar, fiind internat în spital. Îmi este dor să fac o baie, să mă spăl pe păr și să îmi amintesc cum se simte apa caldă… da, ați înțeles bine, apă caldă nu am mai văzut de pe 11 martie… Și atunci, vă întreb pe voi toți, de ce nu vreți să stați în casă? Credeți că este bine în spital ? Ca sardelele ? Doi pacienți într-o cutie de 5 metri pătrați ? Eu nu cred… Așa că #stamacasa#eusunt32#haicunumaratoarea , #miedordeapacalda P.S. Deși sunt foarte slăbit, zâmbetul e încă aici…”, a fost mesajul postat de Răzvan Ioan pe pagina sa de socializare.

Răzvan Ioan din Iași, ”Pacientul 32”

(VEZI ȘI AICI: GESTUL PERICULOS FĂCUT DE UN ITALIAN CARE POATE INFECTA TOATĂ ANTENA 1 CU CORONAVIRUS. MIHAI BENDEAC, CHELOO ȘI DELIA MATACHE SUNT PRIMII VIZAȚI)

”Sper din tot sufletul să înving acest virus”

”Lucrul cel mai greu suportabil, pe lângă virusul în sine, necunoscut pentru mulți, și ce poate aduce cu el, este izolarea. Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon. Prin intermediul lui VĂ ROG DIN SUFLET, să stați acasă ! Sper din tot sufletul să înving acest virus cu pozitivitate, cu tratament, cu un psihic puternic și cu tot ce înseamnă ființa mea și ajutorul vostru.

Dar pe voi, toți, vă rog, STAȚI ACASĂ ! Ascultați și urmați regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanță; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un moment greu. Haideți să sprijinim autoritățile și sistemul medical și să #stamacasa pentru 14 zile. Eu nu mai pot să fac asta, deși mi-aș dori din tot sufletul, dar voi, cei sănătoși, ce scuză plauzibilă aveți?”, a mai scris, pe pagina sa de socializare, Răzvan Ioan.