Mesajul dureros postat de sora mezzosopranei Maria Macsim, la 7 luni de la tragedie: ”Ne-a schimbat viața tuturor”

Publicat: 16/12/2020 | 13:23

La 7 luni după accident, sora Mariei Macsim a postat un mesaj în care povestește chinurile prin care a trecut mezzosoprana în toată această perioadă.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se află în perioada de recuperare, după ce în luna mai a căzut pe scări. Magistrații din Iași au decis ca aceasta să fie îngrijită de una dintre surorile acesteia, Elena Heres, până la finalizarea anchetei.

”Instanța dispune numirea petentei E.H. în calitate de curator al intimatei Maria Macsim Nicoară, pentru încasarea veniturilor de natură salarială, pentru administrarea bunurilor, precum și pentru apărarea intereselor acesteia în condiții corespunzătoare, în limitele mandatului general, care are ca obiect încheierea actelor juridice de administrare și de conservare”, au precizat judecătorii ieșeni.

Rudele Mariei Macsim Nicoară au cerut și emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului acesteia, însă această solicitare le-a fost respinsă. În momentul de față, Elena Heres are grijă în permanență de mezzosoprană. Sora ei a publicat un mesaj dureros, la 7 luni de la accident. Femeia i-a rugat pe toți apropiații să se roage pentru Maria.

”Dragi prieteni,

Au trecut 7 luni de când sora mea, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a trecut prin tragicul „accident” care ne-a schimbat viața tuturor, dar cel mai cumplit a deturnat cursul vieții ei. Frumoasă, talentată, iubită, ajunsă la vârful unei cariere artistice pentru care a muncit enorm, a ieșit din scenă brusc, fără a ne mai spune cuvinte frumoase, bucurându-ne, ca de obicei. După operația care i-a salvat viața din 10 mai, a început o perioadă lungă de recuperare: 2 luni în spitale la Iași, 2 luni la mine acasă și ultimele 3 luni iar în Spitalul de Neurochirurgie Iași, unde a mai suferit încă 3 intervenții chirurgicale necesare.

Astăzi, vă scriu tuturor celor care o prețuiți, o apreciați, o admirați și o iubiți pe MARINELA, rugându-vă să vă aduceți aminte cu drag de ea, să-i trimiteți un gând bun, de încurajare și să faceți o rugăciune pentru ea, pentru că are multă nevoie de toate acestea! E o luptă grea cu boala, cu monotonia, cu depărtarea de cei dragi, cu nerăbdarea de a scăpa odată de spital, tratamente, imobilizare…

Noi, părinții și frații, suntem încrezători în puterea ei de luptă, în ambiția ei, în dorința ei de viață, în devotamentul și priceperea cadrelor medicale și, mai ales în ajutorul lui Dumnezeu pentru recuperarea ei. Pentru a fi mai puternică însă, încurajarea pe care o trimitem Marinelei, vă chemăm să strigăm împreună: HAI MARINELA! SUNTEM ALĂTURI DE TINE! LUPTĂ ȘI VEI BIRUI! DOAMNE IISUSE HRISTOASE, RIDICĂ PE MARIA DIN PATUL DE SUFERINȚĂ! Așteptăm să vă dăm vești bune și să ne bucurăm împreună de minunile lui Dumnezeu în viața dragii noastre Marinela”, se arată în mesajul publicat de Elena.