Mesajul disperat al lui Băsescu pentru Iohannis, cu puțin timp înainte de prelungirea stării de urgență: ”Este URGENT!”

Publicat: 14/04/2020 | 12:56

Klaus Iohannis a anunțat o conferință de presă al ora 14:00, în care va anunța prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile. Traian Băsescu, fostul președinte al României, are un mesaj pentru Iohannis, pe care l-a postat pe pagina de socializare. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU ROMÂNI: ”CHIAR DACĂ ACESTE SFINTE SĂRBĂTORI NE GĂSESC DEPARTE DE CEI PE CARE NI I-AM DORI ALĂTURI…”)

Domnule Preşedinte, este urgent!

Câteva lucururi care trebuiesc scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgență.

  1. Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și private;
  2. Extinderea timpului de circulație pentru pensionari la 3 ore;
  3. Creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
  4. Carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste.
  5. Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.
  6. Asigurarea de echipamente de protecție individual și reluarea producției industrial în zone unde nu sunt focare de infecție.
  7. Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.

Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”, scrie Băsescu pe Facebook.