Mesajul alarmant al unui medic UPU, din Arad! „Am zis că tac dar nu mai am încotro. De câteva zile aștept…”

Publicat: 26/03/2020 | 22:33

Epidemia de coronavirus face tot mai multe victime, iar unitățile medicale încearcă cu greu să facă față valului de oameni infectați cu noul virus COVID-19. Un strigăt de ajutor a venit din partea unui medic UPU din Arad.

Bogdan Pitiș un medic în cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad, a publicat un mesaj, pe rețelele de socializare, prin care semnalează situația din spitale și cere ajutorul celor aflați la conducere. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNEI ASISTENTE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA: ”SOȚUL MEU A MURIT DE DIMINEAȚĂ. VREAU SĂ PLEC”)

„Sunt foarte mâhnit de ceea ce se întâmplă. Văd și citesc atâtea postări și chiar articole în media locală, medici infectați, aparatură, grijă față de cetățeni, chiar că s-au primit rezultatele testărilor cadrelor medicale. Am zis că tac dar nu mai am încotro. De câteva zile aștept rezultatul testării pentru SARS-cov2, în urma expunerii. Nici la această oră NU am primit rezultatele. Am sunat la Prefectură, DSP Arad, Spitalul Victor Babeș Timișoara, nimeni nu știe nimic. Domnule Iohannis, dl. Orban, dl. Tătaru, dl. Arafat, fac un apel la dvs. vă rog să mă ajutați. De 3 zile am început să fiu simptomatic și nimeni nu știe nimic, sau nu se vrea. Sunt acasă, izolat cu 3 copii și soția. Va multumesc !!!!”, a scris Bogdan Pitiș, pe Facebook.

Situația din mai multe spitale din România a ajuns la un nivel critic. După episodul cu spitalul din Suceava, unde un accidentul epidemiologic a dus la contaminarea a 92 de cadre medicale, mai mulți medici încep să facă dezvăluiri despre situația reală.

În prezent, în România au fost confirmate 1.029de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 190. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 22 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente au decedat.