Mesaj dur transmis de o româncă stabilită în Lombardia, oamenilor care se întorc în țară! ”Sunteți egoiști și iresponsabili!”

Publicat: 11/03/2020 | 19:40

Anamaria Katra, o tânără originară din Baia Mare și stabilită în Lombardia, cea mai afectată zonă din Italia, transmite un semnal de alarmă românilor care se întorc în țară în această perioadă.

„Mă adresez tuturor românilor ce au ales să fugă în țară. Vă scriu din Lombardia, la 60 de km de unde a început totul. Am văzut și auzit cam ce se întâmplă în vămi și am de zis doar EGOIȘTILOR și IRESPONSABILILOR. Înțeleg teama voastră pentru că e și a mea și primul instict e să fugi, dar stai totuși o secundă și gândește. Sunteti departe de casă majoritatea, pentru a vă ajuta familia, părinții, copiii. Cum poți tu sa te întorci la ei după atâtea sacrificii și să îi pui într-un astfel de pericol. Nu te gândești la ei, ci doar la tine. Sistemul sanitar în România e pe spate. Virusul ăsta va ajunge peste tot, inevitabil. Până la urmă, e mai inteligent să te prindă într-o țară cu un sistem sanitar mai bine pus la punct. Doamne, ajută-ți, să nu cumva să duci acest virus părinților și copiilor tăi că nu o să ți-o ierți niciodată, mai ales când o să vezi că nu sunt destule resurse să îi trateze. Doamne, ajută-ți să nu duci acest virus și familiei mele…”, a scris, pe contul său de Facebook, Anamaria Katra.

La nivel mondial, s-au înregistrat peste 121.200 de cazuri de infectare cu coronavirus. 4.375 oameni au murit. Italia este una dintre cele mai afectate zone de noul coronavirus din întreaga lume. Peste 10.000 de persoane au fost deja infestate cu COVID-19, iar 631 de oameni au murit.

În România, au fost înregistrate 38 de cazuri de coronavirus.