Mesaj de la Poliția Română: Vreți să nu luați amenzi de Paște? Cum să faceți cumpărăturile fără să fiți amendați cu 2.000 lei

Publicat: 13/04/2020 | 12:03

Mai este mai puțin de o săptămână până la Paște și, așa cum este de așteptat, toți românii vor ieși la cumpărături. Dar pentru că ne aflăm în situație de urgență, trebuie să respectăm cu strictețe măsurile impuse de autoritățile competente, pentru a sta departe de infecția cu COVID-19. 

Pentru că se apropie momentul în care toți românii vor ieși la cumpărături de Paște, Poliția Română a răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de acest aspect.

Astfel, cine dorește să achiziționeze carne de miel de la un agent economic poate face acest lucru, cu ajutorul declarației pe propria răspundere și a buletinului de identitate, bifând punctul 2, adică asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie sau domestice.

ANALIZĂ | Câte firme ar putea intra în faliment ca urmare a crizei COVID-19. „Reacția solidară a societății tinde să reducă impactul negativ”

Cu toate acestea, organele competente ne sfătuiesc să lăsăm o singură persoană să meargă la cumpărături și să se asigure că cel de la care este cumpărată mâncarea a respectat toate regulile igienico-sanitare. Și persoanele care sunt autorizate să vândă carne sau diverse produse din carne o pot face la domiciliul clientului cu ajutorul actelor necesare.

Ca urmare a Ordonanţei Militare nr. 8, programul piețelor și supermarketurilor poate fi prelungit. Conform ultimelor informații prezente în cadrul acestei ordonanțe, producătorii alimentelor își pot prelungi programul de funcționare în zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Paște

“În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”, a precizat noua ordonanță militară.