Mesaj bizar pe rețelele de socializare, în plină pandemie de COVID-19. “Se arată Fiara la Ierusalim, luați-vă telefon vechi!” Preot din România, anunț important

Publicat: 01/04/2020 | 07:59

Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în toată lumea, iar numărul deceselor a depășit 30.000. În aproape toate țările a fost decretată stare de urgență, iar oamenii au fost sfătuiți să se autoizoleze.

NU RATA: ÎNCĂ UN SIMPTOM AL INFECTĂRII CU COVID-19. MĂRTURIA TERIBILĂ A UNUI CADRU MEDICAL: “PARCĂ AR FI DIAVOLUL ÎNSUȘI!”

Lipsa de activitate te poate aduce într-un stadiu în care să postezi în mediul on-line tot felul de absurdități. Este și cazul unui cetățean care a scris un mesaj legat de Antichrist care a luat amploare pe rețelele de socializare.

Anul ăsta, la Ierusalim, va fi prezentat Antichrist. Se va transmite instant prin tv și telefoane, tablete, prin Facebook, prin rețele sociale. Care se uită nu va scăpa de el. Se arată Fiara. Renunțați la telefoanele smart, luați-vă telefon vechi. Să puneți semnul Sf. Cruci (o cruciuliță) pe ușa casei în interior. Din noaptea asta și să o lăsați acolo. Transmiteți la cine puteți, urgent!„, este o parte din mesajul care a fost distribuit pe rețelele de socializare, potrivit dcnews.ro.

ÎNGRIJORĂTOR | Un băiat de 13 ani, infectat cu noul coronavirus și fără alte boli, a murit singur, izolat într-un spital

„Cine a scris mesajul este…”

Pe marginea textului de mai sus, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat: “Cine a scris mesajul este foarte confuz din punct de vedere teologic. Fie avem de-a face cu oameni care pierd timpul stând acasă sau pur și simplu avem de-a face cu oameni speriați, care nu-și dau seama ce se întâmplă și, din panică, înfloresc. Recomandăm tuturor celor ce sunt preocupați de credință, așa cum se întâmplă și în viața civilă, să ia legătura cu canalele oficiale: preoți, duhovnici. Să nu dea crezare tuturor mesajelor.

NU RATA: BUCUREȘTI, AL DOILEA ORAȘ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ?! ANUNȚUL LUI RAED ARAFAT: “VIRUSUL EVOLUEAZĂ!”

Sunt multe mesaje pe Facebook, inclusiv cu tentă apocaliptică. Unii oameni sunt speriați, alți nemulțumiți, revoltați. E un fenomem oarecum firesc, să spun așa, în logica firii umane slabe, speriate. Dar cel mai bine este să ne calmăm, să ne căutăm credința în Hristos, așa cum ne sfătuiesc Patriarhia Română, Arhiepiscopia Tomisului.

La capătul crucii, să nu uităm că se află Învierea. Acum avem o cruce de dus, un moment de necaz. Trecem noi și peste asta. Biserica a avut încercări mult mai grele.

Recomandăm calm, post și rugăciune. Să nu credem în filme americane”.