Medicul Virgil Musta anunță o schemă de tratament revoluționară împotriva COVID-19: ”Am stabilit un protocol de terapie precoce”

Publicat: 27/04/2020 | 17:56

Medicul Virgil Musta este recunoscut deja pentru rata mare de succes pe care a înregistrat-o în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, iar specialistul dorește, acum, să implementeze la Spitalul Victor Babeș din Timișoara un tratament revoluționar.

Virgil Mustea a declarat că a stabilit un protocol, la Timișoara, realizînd unele criterii pe care le-a transmis și colegilor din alte spitale. Medicul vorbește despre o ” terapie patogenică”, de antocoagulante moderne, pe bază de tablete.

”Am stabilit un protocol, la Timișoara, ca pacienții să fie tratați precoce cu anticoagulant și antiinflamator. Am realizat niște criterii și le-am dat medicilor mei și la alte spitale. Am discutat să dau și în spitalele suport și celor care fac triajul pentru că sunt persoane care stau două-trei zile până primesc un diagnostic. Și de ce să nu beneficieze măcar de terapie patogenică? Sunt anticoagulante moderne, și pe bază de tablete”, spune Virgil Musta.

(CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE ÎNGRIJORĂTOARE. APARATELE DE AER CONDIȚIONAT AR PUTEA ÎMPRĂȘTIA NOUL CORONAVIRUS)

Virgil Musta: ”Aici e șansa noastră”

Virgil Musta spune că protocolul național există, însă el a ”stadializat” infecția pe criterii clinico-biologice, stabilind ceea ce numește ”un protocol de terapie precoce”. În acest fel, consideră medicul, numărul pacienților care ajung la Terapie Intensivă ar fi mai mic. Și totul poate fi o ”șansă” care nu ar trebui ratată.

”Avem protocolul național, care se referă și la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niște criterii clinico-biologice infecția și am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburările fiziopatologice, ca să evităm, nu sută la sută, dar măcar să fie mai mic numărul de pacienți care ajung pe Terapie Intensivă să fie mai mic. Aici e șansa noastră”, afirmă medicul.

(NU RATA: ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”NU VĂ RELAXAȚI! CE E MAI RĂU ABIA URMEAZĂ”!)

”Să nu ajungă în faze avansate de boală”

Virgil Musta mai transmite că și-ar dori să implementeze acest tratament patogenic precoce, fiind posibil care mulți dintre pacienți să nu mai ajungă în stadii avansate ale bolii provocate de infecția cu noul coronavirus.

”Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, și nu numai, terapia precoce a complicațiilor care duc la agravarea bolii și la mortalitate”, a mai declarat doctorul Virgil Musta, potrivit antena3.ro.

(VEZI ȘI AICI: UN NOU SIMPTOM AL INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. CUM SE MANIFESTĂ ȘI CE SPUN SPECIALIȘTII)