Medicul Valeriu Gheorghiță, sfat prețios pentru românii care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Publicat: 26/12/2020 | 20:36

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus din România le-a transmis celor care nu vor să se vaccineze că “fiecare ezitare, întrebare sau reticență este absolut legitimă”. În plus, a mai precizat medicul, autoritățile sanitare vor face tot posibilul ca să ofere răspunsurile necesare. Valeriu Gheorghiță a reiterat că sunt puține contraindicații legate de vaccinare anti-COVID și i-a îndemnat pe oameni să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite ca să ia hotărârea cea mai bună cu privire la sănătatea lor.

Sfatul lui Valeriu Gheorghiță pentru românii care nu vor să se imunizeze anti-COVID

Prima tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech a ajuns în țara noastră ieri, 25 decembrie, și conține 10.000 de doze care urmează să fie folosite pentru vaccinarea personalului medical. Urmează ca în zilele următoare și în ianuarie să vină și alte tranșe pentru vaccinarea persoanelor aflate în categoriile cu risc crescut la COVID-19.

“Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de față, sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general, a declarat doctorului Valeriu Gheorghiță, relatează digi24.ro.

Nu rata: Rusia, din ce în ce mai afectată de coronavirus. A depăşit 3 milioane de cazuri de COVID-19

La Institutul Cantacuzino au ajuns în această dimineață primele doze de vaccin. Ulterior, ele vor fi distribuite în zece spitale aflate în prima linie a războiului împotriva virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Medicul Virgil Musta, despre efectele secundare ale vaccinul împotriva COVID-19: “Cele mai multe apar la nivelul brațelor”