Medicul Streinu-Cercel, noi informații despre coronavirus. Cum ne putem feri de Covid-19 și când va reveni totul la normal

Publicat: 01/04/2020 | 09:56

În plină pandemie de coronavirus, medicul Adrian Streinu-Cercel face noi precizări despre Covid-19. Specialistul este de părere că virusul și-a arătat toate slăbiciunile, iar acum, tot ceea ce ne rămâne de făcut este să folosim toate armele împotriva lui. 

Medicul Streinu-Cercel pune în lumină noi informații legate de epidemia de coronavirus. Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş preconizează că în luna iunie, românii ar putea reveni la muncă și totul s-ar termina cu bine, însă nu este sigur de acest lucru. Totul depinde de modul în care cooperează oamenii cu autoritățile și de cât de bine respectă măsurile impuse de acestea.

SFATURILE unui medic român din Verona, aflat în prima linie a luptei cu Covid-19: „Lumea în Italia nu a înţeles că este o treabă cât se poate de serioasă”

De asemenea, specialistul Adrian Streinu-Cercel susține că virusul este vulnerail în fața igienei corespunzătoare ți îi îndeamnă pe români să fie foarte atenți și în locuință, să dezinfecteze și să se ocupe cât mai des de curățenie. Medicul a mai menționat faptul că el face curățenie cu masca pe față, după care o aruncă direct la ghena de gunoi.

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT. 

Avem câteva avantaje. Virusul a transpus ce poate să facă și a dat din mânecă toți așii. Acum trebuie să folosim toți așii împotriva virusului. Trebuie să decontaminăm zonele și să inactivăm virusul. Acum este treaba autorităților să intervină cu mașini să spele tot orașul. Trebuie să folosim apa și săpunul din abundență.

În casă fac curat cu masca pe figură. După ce am terminat de făcut curat, masca trebuie aruncată la gunoi și dusă la pubelă. În felul asta decontaminăm propriul habitat”, a declarat Streinu-Cercel în cadrul emisiunii lui Marius Tucă, de la Antena 3.