Medicul Doina Azoicăi, previziuni sumbre: “Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei. Se poate să ne confruntăm cu 10.000 de cazuri de coronavirus!”

Publicat: 26/03/2020 | 08:49

Prof.dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, este de părere că în țara noastră vor exista două vîrfuri ale epidemiei de coronavirus: la mijlocul lunii aprilie și după sărbătorile de Paște.  

VEZI AICI: REVOLTĂTOR: BOLNAV DE CORONAVIRUS DIN PIATRA-NEAMȚ, SCOS DIN SPITAL ÎN MAIEU, FĂRĂ IZOLETĂ ȘI LĂSAT ÎN FRIG! “POMPIERUL A REFUZAT SĂ…”

Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paști va fi un alt vârf”, a spus Doina Azoicăi, potrivit digi24.ro.

„NU EȘTI O PRIORITATE”. O femeie a murit de COVID-19, după ce medicii au stabilit că nu este în stare gravă

Medicul nu exclude ca în România să fie, la un moment dat, peste 10.000 de persoane infectate cu COVID-19. “Din tot felul de modelări dintr-acestea matematice, care iau în calcul ultimele date (câți carantinați, câți izolați, cât este capacitatea de propagare a acestui virus) se poate să ne confruntăm cu această situație (10.000 de cazuri – n.r) și chiar cu cifre mai mari”, spune dr. Doina Azoicăi.

VEZI AICI: SCANDAL LA TAROM. DOUĂ PERSOANE, INFECTATE CU CORONAVIRUS. PILOTUL CEZAR OSICEANU A RĂBUFNIT: “DEMISIA! E PLĂTIT REGEȘTE PENTRU NIMIC!”

“Ca în regim de război! Facem apel la…”

Președintele Societății Române de Epidemiologie este total de acord cu Ordonanța Militară nr. 3, care restricționează accesul cetățenilor pe străzi. “În ultimă instanță, transmiterea aceasta nu se întâmplă printr-o magie neagră, ci din cauza contactului cu persoana care elimină acest virus prin secreții naso-faringiene sau secreții respiratorii. Ce este foarte important – să încercăm, pe cât posibil, să limităm, că nu putem jugula, această transmitere. Or, această transmitere nu se poate limita decât dacă respectăm cu foarte multă strictețe, ca în regim de război, acele recomandări. În război nu se comentează! Facem apel la această cumințenie a oamenilor, pentru că altfel, avem modelul Italiei, Franței, Germaniei”, a mai precizat Doina Azoicăi.