Medicul Cristian Oancea, avertizări serioase: Riscul să iei COVID-19 din Grecia sau Bulgaria este mai mare decât la noi în țară

Publicat: 30/06/2020 | 07:53

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara face declarații surprinză toare despre COVID-19. Specialistul spune că dacă mergi în vacanță în Grecia sau Bulgaria este mai mare riscul să iei coronavirusul, decât în România.

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara  avertizează să ne facem vacanțele cu precauție în această vară și să optăm mai mult către a petrece timpul în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Atenție! În China a apărut un nou tip de gripă porcină. Oamenii de știință sunt îngrijorați: „Are potențial de pandemie”

„Din punctul meu de vedere anul acesta e bine sa ne redescoperim tara, si va spun de ce. Tu esti sanatos, cu familia sanatoasa, va duceti cu masina in Grecia, Bulgaria, Italia. Te duci cu familia sanatos si e riscul sa vii bolnav de acolo. Inca au putine cazuri, dar aveti rabdare (n.r grecii si italienii). Iti inchiriezi o vila sau un apartament si esti tu cu familia, dar mergi la alimentara sa cumperi produse, te duci la restaurant sa mananci, te duci la plaja. Riscul este mai mic la noi in tara…Industria HORECA la noi e mult mai riguroasa. 

Am fost si eu in Grecia de multe ori si cunosc HORECA din Grecia, si exista riscul sa te intorci bolnav de acolo. Nu cred ca pentru o saptamana sau doua merita riscul asta, cand avem o tara frumoasa si la noi… Pot sa se supere (n.r. agentii de turism). Nu vreau sa bucur sau sa supar pe cineva. Eu tin cu pacientii, pentru ca am fost la capataiul lor si am vazut cu satisfactie si vindecati, dar am vazut si decedand. Nu ma intereseaza sa supar, eu vreau sa spun realitatea si ce am vazut cu ochii mei”, a spus managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara in INTERVIURILE TIMISOAREI, potrivit Opinia Timișoarei.ro.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru, avertisment pentru populația României: ”Putem transforma acest prim val într-unul cu două cocoaşe”