Medicul Costin Duțu, declarații tranșante la adresa celor care neagă existența virusului SARS-CoV-2: “Vă scurmați agendele telefonice după câte un pat viitor pentru «boalacarenuexistă»”

Publicat: 13/12/2020 | 19:33

Colonelul dr. Costin Duțu a făcut declarații tranșante la adresa celor care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2 și, totodată, i-a taxat pe cei care critică personalul medical care luptă de aproape un an în prima linie cu dușmanul invizibil. Mărturisirile sale nu au fost doar despre pandemia de coronavirus, ci și despre tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț, dar și despre incendiul de la Colectiv.

Medicul Costin Duțu, declarații tranșante la adresa celor care neagă existența virusului SARS-CoV-2

Scrisoarea deschisă semnată de Costin Dutu, medic primar chirurgie generală, competenţă chirurgie oncologică, competenţă chirurgie laparoscopică, doctor în ştiinţe medicale, a fost postată pe pagina de Facebook a Spitalului  Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”. Și, după cum puteți observa în imaginea principală, mesajul său are titlul “Medicii, de la «burn out» la «burn in»”.

“Le cereti medicilor comunicare. De 9 luni breasla medicală (nu accidentele nefericite!) a exolicat și pe înțelesul unei amoebe pericolul covidului. Aiurea. Surdele voastre urechi stau în fanatice perne și se deschid doar la bitmani și alți conspiraționisti siniștri. Le cereți empatie. Câtă empatie e într-o gloată care din motive «spirituale» își dă coate si se calcă în picioare strigând: «JOS MEDICII» pentru că, blasfemie!!! Trebuie să poarte mască?

Le cereți competență. Câtă competență e în postările voastre care neagă virusul pe motiv că nu se vede și nu se pipăie? Ați încercat la fel și cu curentul electric? Internetul, ca și istoria, justifică orice. Dar aveți grijă, istoria își plătește greșelile. Le cereti medicilor ceea ce nu aveți”, a declarat Costin Duțu, medic primar chirurgie generală, competenţă chirurgie oncologică, competenţă chirurgie laparoscopică, doctor în ştiinţe medicale.

Costin Duțu: “I-ați acuzat în aprilie că nu se îmbracă în combinezoane pentru că nu au buzunare pentru șpagă

Ulterior, specialistul a mai afirmat: V-ați așezat semidoct, pe marginea pandemiei, spărgând semințe negaționiste peste capetele anestezistilor, infecționistilor și urgentiștilor trecuți de mult de pragul unui burn-out. Trăgeati pseudosavant din țigară pe lângă tuburile prea puține cu oxigen și umpleați terapiile prin minciunile voastre. Le-ați urlat în martie să lase teama și să fie naibii eroi să salveze lumea, că de aia sunt plătiți. I-ați acuzat în aprilie că nu se îmbracă în combinezoane pentru că nu au buzunare pentru șpagă. I-ați vorbit în mai că iau bani de la UE (!) ca să declare falși pacienți COVID. I-ați batjocorit toată vara de pe marginea piscinelor de fițe că stau prin spitale covid pe unde suflă vântul, deși se topeau de căldură în combinezoane”.

Costin Duțu, despre faptele colegului său, Cătălin Denciu

În timpul declarațiilor impresionante, medicul militar a vorbit și despre spiritul eroic pe care l-a avut colegul său, Cătălin Denciu, care și-a riscat viața pentru pacienții aflați în secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde a izbucnit un incendiu de proporții luna trecută.

“Acum, un medic de 48 de ani a ars la propriu încercând să își ocrotească pacienții prea mulți, Doamne, mult prea mulți. Voi, inconștienții colectivi ai «nuexistăcovid», tăceți acum mâlc și vă scurmați agendele telefonice după câte un pat viitor pentru «boalacarenuexistă». Că nu se știe cum bate vântul cu ARN și, oricum, foaia de internare nu include (până când???) și profilul de Facebook. Dar nu patul vă tratează, hăhăitorilor, ci lașii ăștia în alb care fug de responsabilitate direct în flăcări. N-a mers cu «burn out» la medici? «Burn in»”, a mai mărturisit dr. Costin Duțu.

Citește și: Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat de medicii din Bruxelles

MEDICII, DE LA BURN OUT LA BURN IN.

Acum 5 ani coșmarul tinerilor arși i-a bântuit luni întregi pe medicii care i-au…

Publicată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila” pe Sâmbătă, 12 decembrie 2020

 

Află și: Infectat cu noul coronavirus, și-a sunat familia să-și ia rămas bun: “Plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”

Despre incendiul din clubul Colectiv, medicul militar a precizat următoarele: “Acum 5 ani coșmarul tinerilor arși i-a bântuit luni întregi pe medicii care i-au îngrijit. Azi noapte incendiul s-a mutat în spital. Dezastrul a explodat ca un obuz în mijlocul liniei întâi. E doar cea mai recentă lovitură dată celor care se luptă cu un inamic crunt și nevăzut, având la ceafă pistolul vostru, al comisarilor dezinformării de pe net”.