Medicul care a vindecat 15 români de coronavirus în Timişoara! Schema de tratament care a dat roade

Publicat: 19/03/2020 | 08:11

Alături de echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Virgil Musta a vindecat și externat 15 persoane care au fost infectate cu COVID-19, până pe data de 17 martie, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, informează gândul.ro.

Un ”tratament-minune” împotriva noului coronavirus este așteptat, cu nerăbdare și speranță, de o întreagă planetă, iar la Timișoara există semnale că nimic nu este imposibil. Echipa de medici coordonată de Virgil Musta a reușit să vindece 15 pacienți infectați, fiind vorba despre o singură tabletă pe zi. Tableta conține două substanțe antivirale.

Dar trebuie menționant că tratamentul respectiv dă rezultate bune în cazul pacienților tineri sau de vârsta a doua. La vârsta a treia, bătrânii mai au nevoie și de alte medicamente sau de terapie cu „plămân artificial” pentru a primi oxigen.

Virguil Musta spune că două elemente l-au ajutat ca, împreună cu echipa, să vindece până acum pacienții respectivi. Dar insistă și în a transmite că singura metodă de ”luptă” împotriva infecției cu noul coronavirus rămâne prevenția.

„Ei se vindecă datorită a două conjuncturi – sunt pacienți tineri, cu forme ușoare ale bolii, sau chiar asimptomatici, și doi – prin terapia pe care noi o administrăm, sunt două substanțe antiretrovirale. Noi folosim o schemă la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu Cercel, o tabletă care conține două substanțe antivirale, care este folosită și în cazul altei afecțiuni. Singura metodă eficientă împotriva epidemiei este prevenția. Când vor apărea foarte multe cazuri, atunci vor fi afectate și persoanele din grupele de risc, bătrânii, iar în cazul acestora, evoluția, chiar și sub terapie, va fi mult mai diferită față de cei tineri”, a declarat doctorul Virgil Musta într-un interviu acordat pentru tion.ro.