Medicul care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții, eroul anului în Belgia!

Publicat: 31/12/2020 | 08:13

Cătălin Denciu, medicul român care a intrat în salonul cuprins de flăcări pentru a-și salva pacienții, este considerat unul dintre eroii anului în Belgia. Acolo unde a ajuns medicul după ce a suferit grave arsuri pe suprafața corpului.  

Medicul român Cătălin Denciu a sărit în foc pentru a-şi salva pacienţii de la secţia ATI din Piatra Neamţ, unde, din nefericire, 14 dintre ei aveau să-și piardă viețile. A fost declarat unul dintre eroii anului de postul public de televiziune din Belgia.

Medicul care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții, eroul anului în Belgia!

Cătălin Denciu a marcat anul 2020, aşa vorbesc jurnaliștii belgieni despre medicul român, rănit grav în timpul incendiului. Medicul Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi se află pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența noului tip de virus, în final devenind el însuși victimă a bolii, și de căpitanul Tom Moore, fost ofițer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.

La mai bine de o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles, scrie digi24.ro. „Anul 2020 a fost foarte întunecat, dar unele personalități au ieșit în evidență și grație acestor eroi și eroine fiecare dintre noi poate avea mai multă încredere în umanitate și poate privi viitorul cu optimism”, spun jurnaliștii de la RTBF.