Medicul Adrian Streinu-Cercel, mesaj tranșant referitor la noaptea de Înviere: ”Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați”

Publicat: 16/04/2020 | 21:57

Noaptea de Înviere are o încărcătură spirituală puternică pentru creștini, iar ortodocșii așteaptă Paștele cu emoție, în fiecare an. Numai că, de data aceasta, criza coronavirusului schimbă punctele de reper fundamentale ale scenariului anual, iar românii sunt sfătuiți să rămână în casă și să încerce să evite contactul cu alte persoane.

”Lumina” va fi împărțită oamenilor de voluntari ai Bisericii, ajutați de polițiștii aflați în misiune, numai că medicul Adrian Streinu-Cercel a avertizat că un astfel de contact prezintă riscuri, respectivele perosoane putând fi contaminate. Astfel, medicul i-a sfătuit pe români să nu intre în contact cu nimeni, să nu se joace cu focul și să rămână în case.

„Problema e ce avem noi de gând să facem. Ne așteaptă câteva zile grele pe noi, cei din serviciul sanitar. Îi așteaptă zile grele și pe cei care trebuie să stea acasă. Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați, pot să nu fie contaminați. Nu vă jucați cu focul”, a spus Streinu-Cercel.

(CITEȘTE ȘI: AL TREILEA BEBELUȘ NĂSCUT LA MATERNITATEA ODOBESCU DIN TIMIȘOARA A FOST CONFIRMAT POZITIV LA NOUL CORONAVIRUS: ”ACOLO A FOST ȘI ESTE UN FOCAR DE COVID-19”)

Streinu-Cercel: ”Nu trebuie să primim pe nimeni”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a mai transmis că este foarte importantă ”rata vindecărilor”, iar faptul că România reușește, totuși, să țină situația sub control, este îmbucurător. Dar oamenii trebuie să stea acasă, fiindcă cel mai bun lucru care li se poate întâmpla în timpul acestor Sărbători Pascale este să nu se îmbolnăvească.

„E vorba de trei pante. Una joasă, care reprezintă rata de mortalitate. E mare, totuși, la numărul de pacienți. 5,7 e rata de mortalitate în România. La gripă e sub 1%. Mai avem o pantă măricică, care e rata vindecărilor. Și avem o pantă și mai mare care reprezintă cazurile pozitive. Dacă vrem să menținem aceste hărți, trebuie să stăm în aceste zile acasă. Nu trebuie să primim pe nimeni. Stăm izolați ca să nu ne contaminăm. Cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla de Paștele acesta e să nu vă îmbolnăviți”, a mai spus profesorul Streinu-Cercel, potrivit antena3.ro.

(VEZI ȘI AICI: OMS A STABILIT CELE 6 CONDIȚII NECESARE PENTRU RELAXAREA MĂSURILOR RESTRICTIVE ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI)