Medicul Adrian Streinu-Cercel, anunț tranșant în criza coronavirusului: ”Limitarea mersului pe stradă este iminentă!”

Publicat: 20/03/2020 | 17:47

În plină pandemie de coronavirus, distanțarea socială și izolarea sunt puncte de reper fundamentale în lupta împotriva dușmanului nevăzut COVID-19. În aceste condiții, autoritățile din toate țările afectate de noul coronavirus impun restricții drastice în ceea ce privește deplasarea persoanelor.

Lanțul infecției poate fi rupt prin această izolare care, firește, nu este de natură a mulțumi pe toată lumea. Însă oamenii trebuie să conștientizeze faptul că numai în astfel de condiții se pot proteja cât mai bine. Medicul Adrian Streinu-Cercel avertizează că limitarea mersului pe stradă este iminentă și în România, iar o astfel de decizie luată de autorități nu ar trebui să sperie pe cineva.

”Limitarea mersului pe stradă e iminentă pentru că în contextul în care apar multe cazuri pe zi, ele fac obiectul unor analize foarte atente și ele sunt cele care vor decide momentul în care aceste distanțări sociale se vor impune. Astfel de decizii nu se iau după o zi pe alta. Avertizări de genul acesta, ca lumea să se obișnuiește cu ideea, astea se pot spune. E vorba doar de dinamica procesului. Ea stipulează aceste lucruri. Mă interesează unde se transmite virusul, care sunt populațiile receptive, în ce context s-a produs această transmitere, toate acestea adunate vor da decizia”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel.

(VEZI ȘI AICI: MIHAELA RĂDULESCU, PRIMA REACȚIE DUPĂ CE PRINȚUL ALBERT DE MONACO A FOST DEPISTAT POZITIV LA CORONAVIRUS: “E PESTE TOT…”)

”Persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu”

Totodată, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a mai declarat că persoanele de peste 70 de ani trebuie să rămână în casele lor. Autoritățile locale vor trebui să aibă în atenție aceste persoane, pentru a le fi asigurate alimentele sau medicamentele dacă nu există membri de familie care să facă asta.

”Vorbim acum de un număr relativ mic pe teritoriul României și ce ne presează însă este dinamica compatrioților noștri veniți din afară. Noi am pus câteva lucruri în discuție și anume ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu și autoritățile locale să le procure alimente sau medicamente, sau dacă au aproape membrii familiei, o vor face ei. Acest virus va ataca foarte probabil categoriile de vârstnici”, a mai spus medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit antena3.ro.