Medicul Adina Alberts se desparte de Viorel Cataramă după ce omul de afaceri a anunțat că dorește să se autoinfecteze cu COVID-19: ”Cu sufletul îndoit…”

Publicat: 07/05/2020 | 07:40

Omul de afaceri Viorel Cataramă a făcut un anunț surprinzător, spunând că dorește să fie lăsat să se autoinfecteze cu noul coronavirus, pentru a demonstra că ”s-a făcut din țânțar armăsar”, iar decizia sa a determinat-o pe Adina Alberts, partenera sa de viață, să posteze un anunț emoționat în mediul online și să anunțe separarea – cel puțin pentr o perioadă – de soțul său.

”Cer sa fiu lăsat să mă autoinfectez”, a spus Viorel Cataramă, iar Adina Alberts a reacționat pe pagina de Facebook.

”De zece ani merg braț la braț cu un om puternic. Eu, Adina Alberts sunt medic. El, Viorel Cataramă este economist. Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiți în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivațiile și aspirațiile proprii. El cu certitudinile și deciziile lui. În orice familie există divergențe de opinie. Și consider că trebuie să avem înțelegere față de partener, să încercam să respectăm voința acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales. Ați auzit probabil că Viorel Cataramă dorește să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din țânțar, armăsar”, scrie renumitul medic Adina Alberts.

(CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE COVID-19: STIMULENTUL DE RISC DE 2.500 DE LEI PENTRU MEDICI, ADOPTAT DE SENAT!)

”Vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant”

Medicul Adina Alberts transmite că încă nu ne cunoaștem foarte bine ”inamicul” – cu referire la noul coronavirus – și că (medici fiind) a văzut COVID-19 ca o amenințare asupra oamenilor. Pe de altă parte, Viorel Cataramă – ca economict – vede în noul coronavirus o amenințare asupra economiei, dar demersul său este unul extrem de riscant.

”Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente. Ca medic, am văzut coronavirusul ca o amenințare asupra oamenilor – pe care am jurat să-i protejez și să-i ajut. Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o amenințare asupra economiei. Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant”, mai scris Adina Alberts, apoi a precizat, la finalul mesajului său, că drumurile se vor despărți o perioadă.

”Așa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus. Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească „marea foamete” cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie. Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății”, a încheiat medicul Adina Alberts.

(VEZI ȘI AICI: A DOUA VEDETĂ DIN SHOWBIZ DIAGNOSTICATĂ CU COVID-19? RUBY ȘI-A FĂCUT ASTĂZI TESTUL PENTRU DEPISTAREA NOULUI CORONAVIRUS. ”MĂ SIMT RĂU, PRIETENI”)