Medicilor nu le-a venit să creadă! Tripleți născuți infectați cu noul coronavirus! Părinții lor, depistați negativi

Publicat: 26/06/2020 | 08:44

Medicilor nu le-a venit să creadă atunci când au descoperit că tripleții nou născuți erau infectați cu noul coronavirus. Părinții lor au fost testați negativ.

CITEȘTE ȘI: S-AU DUS CONCEDIILE ÎN STRĂINĂTATE DUPĂ CREȘTEREA INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS?

Este vorba despre o familie din Mexic, șocată aproape atunci când a aflat că micuții sunt infectați cu noul coronavirus. Și asta în ciuda faptului că femeia care născuse nu avea virusul COVID-19, fiind testată chiar atunci, ulterior, și tatăl avea sa facă testul care a ieșit negativ. Copilașii s-au născut în Spitalul Central Ignacio Morones Prietostatul din staul San Luis Potosi și au fost testați pentru noul coronavirus conform procedurileor actuale, informează CNN.

Cazul a luat amploare, iar Monica Rangel, secretar de stat, a declarat că bebelușii se simt bine și sunt atent monitorizați. „Tripleții au o stare de sănătate stabilă și sunt monitorizați îndeaproape. Unul dintre ei urmează un tratament cu antibiotice. Sperăm să se vindece cât mai repede pentru a fi reuniți cu părinții lor”, a spus Rangel.

Tripleți născuți infectați cu noul coronavirus! Părinții lor, depistați negativi

Atât medicii, cât și autoritățile din Mexic s-au arătat surprinși de cee ace s-a întâmplat. Ba specialiștii s-au pus pe investigări pentru a afla factorul de contaminare. „Trebuie să analizăm și posibilitatea ca virusul să se fi transmis prin placentă. Momentan nu suntem siguri de nimic, avem doar câteva teorii pe care le testăm. Este important pentru cadrele medicale din întreaga lume să afle cum a fost posibiă această infectare”, a mai declarat Monica Rangel, potrivit VIVA!.

Tripleții au venit pe lume prematur, pe 17 iunie. La nou-născuți, virusul este rar, însă nu imposibil, după cum, de altfel, tocmai s-a demonstrat. Bebelușii pot fi infectați imediat după naștere dacă au contact cu cineva care are deja virusul, dar îl pot lua și prin placenta. Specialiștii tocmai au început cercetările, după acest uimitor caz al tripleților.

În Mexic s-au înregistrat aproape 200.000 de cazuri de coronavirsus, iar marți a fost numărul record, 6.288.