Medicii sunt în alertă! A fost descoperit un simptom bizar al noului coronavirus! Ce au observat specialiștii la persoanele infectate cu SARS-CoV-2

Publicat: 17/04/2020 | 19:48

Încă dinainte de a fi declarată pandemie de coronavirus de către OMS, cercetătorii au încercat să găsească o modalitate de a diferenția un caz de infecție cu COVID-19 de alte boli respiratorii asemănătoare. Persoanele care au contractat SARS-CoV-2 tușesc, fac febră și prezintă oboseală și același lucru se întâmplă și în cazul în care au gripă sezonieră, răceală obișnuită și chiar alergii severe. În urmă cu puțin timp însă, câțiva oameni de știință din Spania au descoperit un simptom bizar al noului coronavirus. Ei au făcut publice informațiile noi obținute în urma unui studiu realizat pe mai multe persoane depistate pozitiv cu COVID-19. 

Citește și: Antiviralul Remdesivir, folosit în tratamentul pentru Ebola, ar putea fi declarat primul medicament autorizat pentru COVID-19. Rafila: “125 de pacienţi în stare critică, doua 2 au murit”

A fost descoperit un simptom bizar al noului coronavirus

În mod evident, testarea reprezintă cea mai bună metodă de a afla dacă cineva a contractat sau nu virusul mortal din China. Însă, recent, experții în sănătate din Spania au găsit un alt semn de avertizare timpurie că o persoană s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus și acesta nu este tipic pentru alte afecțiuni respiratorii. Potrivit acestora, unii dintre pacienții cu SARS-CoV-2 au leziuni mici pe picioare, care sunt ușor vizibile.

Află și: MEDIC CELEBRU: Vor fi șase valuri epidemice de COVID-19 până e gata un vaccin

“Sunt leziuni violacee (foarte asemănătoare cu varicela, rujeola sau degerăturile) care apar de obicei pe degetele de la picioare și se vindecă fără a lăsa o amprentă”, au anunțat reprezentanții Consiliului General Spaniol al Colegiilor Oficiale ale Podologilor, relatează jurnaliștii de la bgr.com.

Nu rata: Dezastrul care pândește Africa! “300.000 de oameni ar putea muri din cauza noului coronavirus”

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele în carantină din Europa, cu simptome respiratorii).

Citeșt și: Avertisment OMS. Coronavirusul poate migra din Europa. Zeci de mii de oameni ar putea muri

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.