Medicii spulberă mitul transmiterii prin aer a coronavirusului! Cum te poți infecta, de fapt, cu Covid-19

Publicat: 31/03/2020 | 09:17

De la apariția virusului Covid-19 s-au spus numeroase lucruri, astfel că unul dintre cele mai mari mitri legate de coronavirus a fost spulberat de medici. Este vorba despre transmiterea prin aer a acestuia, lucru despre care specialiștii susțin că nu este adevărat. 

Medicii au spulberat cel mai discutat mit legat de coronavirus: cel al transmiterii prin aer a virusului. Potrivit informațiilor oferite de gandul.ro, coronavirusul nu se transmite prin aer, ci prin sporii pe care o persoană infectată îi generează atunci când tușește, strănută sau vorbește, transmite OMS. Așadar, picăturile nu rămân în aer, ci cad pe podea sau pe suprafețele obiectelor.

MĂRTURII înfiorătoare din Spitalul Suceava: „Nu pot să concep că în anul 2020 oamenii sunt lăsați să moară de foame”

Putem să ne infectăm cu coronavirus dacă stăm la mai puțin de un metru de o persoană bolnavă sau intrăm în contact cu o suprafață contaminată și apoi ne atingem ochii, nasul sau gura fără să ne spălăm pe mâini și fără să ne dezinfectăm, mai scrie sursa citată.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” a vorbit despre coronavirus și a mărturisit că virusul Covid-19 se ascunde în praf și mizerie. De asemenea, acesta susține că trebuie să stăm în case inclusiv de Paște, pentru a evita un dezastru epidemiologic.

„Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele bine străzile, parcurile pentru că acolo se ascunde virusul.

Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele.Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a spus acesta.