Medicii Spitalului din Mavromati, apel disperat către mass-media: „Ajutați-ne să salvăm orașul. Se va repeta scenariul Suceava”

Publicat: 31/03/2020 | 16:50

La o zi după ce Suceava și alte opt localități apropiate au fost pus sub carantină totală, un alt oraș apropiat se confruntă cu o creștere bruscă a cazurilor de coronavirus.

Potrivit unor surse medicale citate de botosaneanul.ro, numărul de cazuri de COVID-19 pozitive confirmate în dimineața zilei de 31 martie 2020, trece de 20.

O mare parte dintre acești pacienți au venit de la Spitalul Județean Mavromati unde ar fi avut contact cu pacienta de 27 de ani care a murit în urmă cu câteva zile din cauza coronavirus.

Opt medici infectați

În prezent, nu mai puțin de pot medici ar fi deja pozitivi la coronavirus, și anume unul de la Nefrologie, trei de pe Secția Diabet, unul de la Anestezie și Terapie Intensivă, alți doi de la Serviciul Județean de Ambulanță, etc.

Sursa menționată mai sus și faptul că autoritățile sanitare nu ar dori să facă publice de către autoritățile sanitare locale. În total ar fi vorba despre 27 de confirmări la Botoșani.

Medicii cer ajutorul mass-media

Mai multe persoane din cadrul Spitalului Județean Mavromati transmis mesaje disperate și solicită ajutorul presei, pentru că, susțin ele, Botoșani se îndreaptă ușor, ușor către scenariul de la Suceava.

„E foarte clar că nu vor spune. Uniți-vă toți din presă și faceți presiuni. Salvați orașul! Nu înțelegem acest comportament. Lumea dacă ar ști, ar respecta cu strictețe toate măsurile”, este mesajul transmis de angajați ai spitalului.

Ar urma să fie testați

Tot neoficial, în aceste zile ar urma să fie testați mai mulți medici din cadrul Spitalului Județean Mavromati. Situația pare trasă la indigo cu ce s-a întâmplat la Suceava în ultima perioadă.

În doar 7 zile au înregistrat 13 decese care au fost făcute publice abia în cursul zilei de 30 martie 2020.